Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Last van geurtjes in je koelkast? Met deze middeltjes verdwijnen ze zo

Door Sara Dekens

Je koelkast zit vol etenswaren, en daar hangt vaak een geurtje aan. Zeker als er iets uitgelopen is of de versheidsdatum van een bepaald product verstreken is, durven er nare luchtjes ontstaan. Je koelkast regelmatig grondig poetsen is geen overbodige luxe, maar tussendoor helpen ook deze middeltjes tegen vreemde geurtjes.

Geurtjes in je koelkast: natuurlijke middelen

1. Koffiegruis

Koffie heeft de fijne eigenschap om geuren te neutraliseren. Word jij al blij bij de gedachte aan een heerlijk kopje goud? Dan zal het nieuws dat zelfs je koffiegruis nuttig is als muziek in de oren klinken. Haal de gebruikte koffie uit de filter, laat even drogen en zet hem daarna in een potje in de koelkast. Al die vieze geurtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Benieuwd naar wat je nog meer kunt doen met koffiedik? Hier vertellen we je er alles over!

Tip: met de koffiepads werkt dit bovendien ook!

2. Theezakjes

Geen fan van koffie? Dan kun je ook met je gebruikte theezakje aan de slag om geurtjes in je koelkast te vermijden. Eentje is waarschijnlijk niet voldoende om je koelkast geurtjesvrij te krijgen, dus bewaar gedurende enkele dagen je gebruikte theezakjes en verzamel ze in een potje in jouw koelkast.

Tip: het werkt ook met droge theezakjes, maar dat is een beetje zonde natuurlijk.

3. Baking soda

Nog zo’n middeltje dat je beter altijd in huis hebt. Baking soda of bicarbonaat kun je voor verschillende dingen gebruiken, maar is ook ideaal om vieze geurtjes te neutraliseren. Plaats een bakje met wat baking soda achteraan in je koelkast en laat het z’n ding doen. Je hoeft niet bang te zijn voor verspilling, want je kunt de baking soda achteraf nog gebruiken om het toilet te poetsen bijvoorbeeld. Op zoek naar nog meer toepassingen, check dan zeker deze video!

Let er wel op dat je het potje met baking soda regelmatig vervangt.

Tip: vieze geurtjes in je sneakers? Ook hier werkt baking soda prima!

4. Havermout

Heerlijk en voedzaam als ontbijt en ook ideaal om pannenkoeken of koekjes van te bakken, maar wist je dat je ook havermout kunt gebruiken om muffe geuren uit je frigo te verwijderen?

5. Citroen

Dit is waarschijnlijk de meest populaire tip om geurtjes in je koelkast te neutraliseren: gewoon een citroen doormidden snijden, er eventueel een beetje zout op doen en op een schaaltje in je koelkast leggen. Citroen onttrekt niet alleen geurtjes, het ruikt ook gewoon fris. Is de citroen uitgedroogd? Dan vervang je ‘m door een nieuwe.

Bron: roomed.nl

DEZE TIPS TEGEN GEURTJES VIND JE VAST OOK INTERESSANT

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content