Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Schoonmaken met azijn

Door De Redactie

Heb je ook een hoop chemische producten in je kast staan om te poetsen? En dat terwijl je hiervoor alledaagse producten kunt gebruiken zoals citroen, zout of zelfs tandpasta. Heb je azijn in huis? Ontdek hier wat je er allemaal mee kunt doen!

 • Wil je ramen zonder strepen? Mix ¼ kopje azijn met twee kopjes water en doe er een paar druppeltjes afwasmiddel bij. Doe het in een spuitbusje en verstuif het op je ramen. Gebruik een aftrekkertje om het water te verwijderen.
   
 • Heb je last van kalkaanslag in je strijkijzer? Vul dan het watercompartiment met een gelijke delen water en azijn. Schakel het toestel in en druk een tijdje op de stoomknop. Laat het toestel afkoelen, doe het mengsel eruit en vul met helder water om te spoelen.
   
 • Azijn werkt ontvettend. Om je spoelbakken goed te doen blinken, doe je een beetje azijn op een keukenhanddoek en wrijf je over de spoelbak. Daardoor gaan ze mooi blinken en zijn ze niet meer vettig.
   
 • Wil je je koffiezetapparaat eens schoonmaken? Giet dan gelijke delen water en azijn in het watercompartiment en schakel het toestel in. Als de koffiekan voor de helft met water is gevuld, zet je het toestel af en laat je het water-azijnmengsel een uurtje trekken. Zet het toestel opnieuw aan om de rest van het mengsel door te laten lopen. Vul daarna het watercompartiment met zuiver water en laat volledig doorlopen.
   
 • Jouw vloeren worden spic en span door ¼ kopje azijn toe te voegen aan een emmer warm water. Gebruik dit niet op vloeren van marmer of hout.
   
 • Krijg je je glazen maar niet schoon? Voeg dan een kopje azijn toe aan je afwaswater.
   
 • Zit de douchekop vol kalk? Vul een plastic winkelzakje met azijn. Knoop de twee oortjes van het zakje vast over de douchekop. Zorg dat het zakje goed vast zit en dat de douchekop volledig in azijn ondergedompeld is. Laat zo een nachtje trekken. Spoel de volgende ochtend met water af.

Partner Content