Gooi zakjes silicagel niet weg: dit kun je ermee doen!

Gooi zakjes silicagel niet weg: dit kun je ermee doen!

Gooi jij zakjes silicagel die je bij een nieuwe handtas of paar schoenen krijgt ook meteen in de vuilbak? Hoewel je het niet zou verwachten, kun je er nochtans nog heel wat mee doen!

5x doen met silicagel

De kleine zakjes met absorberende korrels zitten bij nieuwe spullen om ze tegen vocht te beschermen, maar je kunt er ook deze 5 dingen mee doen:

1. Hou je sporttas fris

Sportkleren zijn meestal nat of vochtig als je ze in je sporttas gooit. Logisch, maar na verloop van tijd begint je tas er jammer genoeg ook naar te ruiken. Haal de muffe geur en het overtollige vocht weg door er een paar zakjes silicagel in te bewaren.

2. Voorkom beslagen autoruiten

Niets zo vervelend als beslagen autoruiten als je wil vertrekken! Als je een paar zakjes silicagel op je dashboard legt, zullen je ruiten minder snel aandampen.

3. Hou sieraden mooi

Door vocht kunnen sieraden verkleuren, wat natuurlijk niet zo mooi is. Steek daarom een zakje silicagel in je sierradenkistje om dat te voorkomen.

4. Red er een natte smartphone mee

Is je smartphone in het water gevallen? Probeer ‘m dan te redden door hem in silicakorrels te leggen. De korrels zullen het vocht absorberen en met een beetje geluk zal je smartphone weer werken.

5. Bewaar oude foto’s

Om ervoor te zorgen dat oude foto’s niet vergelen, kun je ze samen met een zakje silicagel bewaren. Zo geef je vocht alvast geen kans om je foto’s te verpesten!

Bron: Sante.nl – Beeld: iStock

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)