Getty Images

Opgeruimd staat netjes: de kinderkamer

De kinderkamer in de plooi houden? Dankzij deze vliegensvlugge tips lukt het makkelijker dan ooit. Laat maar komen, die legoblokjes!

Begin bij het begin

We kunnen er boeken over schrijven: de puinhoop aan speelgoed in de kamers van onze kinderen. Belangrijk toch om ook de kleinste spulletjes even flink onder handen te nemen. In dit artikel vertellen we je er alles over. En meer nog: hebben je kinderen al dat speelgoed nog wel nodig? Vaak zijn ze bepaalde dingen al ontgroeid en spelen ze er niet meer mee. Tijd dus voor een rommelmarktverkoop of om het weg te schenken.

Dagelijkse vuilnisbakjes

Vooral in een tienerkamer eentje om in de gaten te houden. Maak er een gewoonte van om elke dag snel een kijkje te nemen in de vuilnisbakken van de kamers van je kinderen. Klokhuizen die een paar dagen liggen te stinken: niet aangenaam! Beter is natuurlijk om daarover afspraken te maken: voor bedtijd de vuilnisbak legen. Een makkelijke regel!

Eindeloze berg knuffels en cadeautjes

Puilen de kamers van je kinderen ook uit van de knuffels, cadeautjes en kleinigheden? Kies er dan een paar uit, zet de rest op zolder en wissel om de zoveel tijd om. En ook hier: merk je dat je kind sommige spullen ontgroeid is? Dan kun je ze wegschenken.

Snelle boekenkuis

Echte kinderklassiekers, die bewaar je natuurlijk liever. Neem het stof even van de boeken, want ja… dat durven we weleens vergeten. Maar er zijn ook heel wat boeken die je kinderen in de verste verte niet meer interesseren. Geef ze weg of verkoop ze tijdens een rommelmarkt. Meer plaats voor nieuwe boeken!

Kleren onder de loep

Eenzame sokken, broeken die net iets te klein geworden zijn. Neem de kleerkast volledig onder de loep en schenk de spullen weg aan verenigingen die zich inzetten voor gezinnen met kinderen die het meer dan goed kunnen gebruiken. Er bestaan ook heel wat facebookgroepen waar kleding onderling uitgewisseld of verkocht wordt.

Potloden en stiften

Je kind tekent heel wat af, hét perfecte moment nu om eens flink door de voorraad te gaan. Welke stiften zijn echt uitgedroogd? Welke potloden moeten dringend aangescherpt worden? Snel gedaan terwijl je ‘s avonds bijvoorbeeld naar je favoriete programma aan het kijken bent.

Bronnen: Real Simple – Het Grote Poetsboek van Diet Groothuis / Beeld: Getty Images

Nog meer handige tips

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content