Hoe vaak moet je een hoofdkussen wassen?

Elke nacht reizen we op ons hoofdkussen richting dromenland. Af en toe een wasbeurt van je kussen is dan ook geen slecht idee. Maar hoe vaak moet je zo’n kussen dan wassen?

Beestjes en zweetdruppeltjes

Zelfs als je een kussensloop gebruikt, trekken zweetdruppeltjes vrij snel in je hoofdkussen. Meer zelfs: een hoofdkussen kan nog net dat tikkeltje vuiler zijn dan je denkt. De zweetdruppels in je hoofdkussen zijn een voedingsbron voor bacteriën en de dode huidcellen worden maar wat graag opgesmuld door huisstofmijt.

Hoe vaak mag je een hoofdkussen wassen?

Belangrijk is dat je het kussen op z’n minst geregeld een wasbeurt geeft. Hoe vaak, hangt volledig van jou af. Als je sneller zweet in je slaap is het aan te raden om je kussen vaker te wassen. Doe het bijvoorbeeld één keer per seizoen of één keer per twee maanden. Heb je een huisstofmijtallergie, dan kun je de kussens in bed beter vaker wassen.

Hoe was je het?

De meeste hoofdkussens (katoen, synthetisch of met dons gevuld), kun je perfect in de wasmachine doen. Volg gewoon de instructies op het waslabel. Is het label onleesbaar geworden? Kies dan sowieso voor het meest voorzichtige programma én kies voor een kleine hoeveelheid wasmiddel.

Bron: Margriet.nl

Lees ook:

Partner Content