Witte was kraakwit houden? Deze tips helpen

Witte was kraakwit houden? Deze tips helpen
Getty Images

Witte was houden we het liefst ook stralend wit. Niet altijd evident. Soms begint je favoriete hemd of laken er grauw en vaal uit te zien. Om dit te voorkomen, geven we je graag enkele tips!

Van witte was naar kraakwitte was: 7 tips

Vreselijk als je witte was gelig en grijs wordt op den duur. Dat kun je gelukkig verhelpen door een aantal handige trucjes toe te passen.

  1. Gebruik waspoeder. Vloeibaar wasmiddel is namelijk minder efficiënt dan waspoeder. Belangrijk: koop waspoeder dat speciaal gemaakt is voor de witte was. In dat poeder zitten bestanddelen die je was bleken. Die zitten niet in waspoeder voor gekleurde was.
  2. Voeg een eetlepel soda (bakpoeder) toe aan je wasmiddel. Soda staat bekend als een bleekmiddel.
  3. Was je witte kledij, handdoeken, lakens, ondergoed … nooit samen met een andere kleur. Het risico op verkleuren is groot!
  4. Als je witte was te lang in de zon hangt, kan hij geel worden. Haal je was dus zo snel mogelijk binnen als je merkt dat hij droog is.
  5. Keer je kleding altijd binnenstebuiten voor je ze in de wasmachine stopt. Zo hou je de stukken langer mooi.
  6. Laat je witte was weken in een bad met kokend water. Voeg hier wat citroensap aan toe. Citroensap maakt witte was weer wit en laat vlekken verdwijnen.
  7. Ossengalzeep helpt uitstekend tegen gele (zweet)vlekken op witte T-shirts.

witte was

Lees ook zeker deze handige en leuke tips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)