Getty Images

Trend: een ingebouwde boekenkast, makkelijk en mooi!

Door Sara Dekens

Je ziet het meer en meer: een boekenkast die perfect op maat van je beschikbare ruimte wordt gemaakt. Het ziet er niet enkel mooi uit, maar het is ook superpraktisch. Wil je ook graag zo’n boekenwand op maat? Dan hou je hier best rekening mee.

De beschikbare ruimte

Waar je ingebouwde boekenkast moet komen is uiteraard allesbepalend. Heb je een hele muur die je kunt volbouwen of zijn er andere dingen waar je rekening mee moet houden, zoals een schuine wand? Een nis gebruiken om een boekenkast van te maken of er eentje rond een raam of deur bouwen kan ook heel inspirerend werken.

Enkel boeken?

Een boekenkast dient in de eerste plaats om boeken in te bewaren, maar als je er eentje op maat laat maken zijn er heel wat mogelijkheden. Wat dacht van je een praktisch bureau of een gezellig bankje tussen al die lectuur? Tegenwoordig kiezen ook veel mensen ervoor om de televisie in een ingebouwde kast te plaatsen.

Ingebouwde boekenkast: een deel in het geheel

Vind je het mooi dat je boekenrek helemaal opgaat in het geheel, dan kun je ervoor kiezen om het rek in dezelfde kleur te verven als de muur. Op die manier krijg je een rustig en harmonisch uitzicht.

Licht in het duister

Als je ervoor kiest om een boekenwand op maat te laten maken, vergeet dan zeker de verlichting niet. Het is niet enkel praktisch om je boeken makkelijk terug te vinden, het geeft je wand ook een professionele uitstraling. Hou jij van spotjes in de kast of eerder van een lamp helemaal bovenaan die haar licht op de boekenkast laat schijnen? Denk er goed over na voor je begint met het plaatsen van de boekenkast. Het is belangrijk om op voorhand elektriciteit op de juiste plaatsen te voorzien.

Ga zelf aan de slag met IKEA

Het enige nadeel aan een boekenwand helemaal op maat laten maken? De prijs. Gelukkig is er voor alles een oplossing. Wist je dat je de Billy-boekenkast van IKEA als basis kunt gebruiken om het gevoel van een ingebouwde kast te krijgen? Op de blog van The Sommer Home vind je een praktisch stappenplan (in het Engels).

Bronnen: viivilla.se, Pinterest

Ook leuk voor je boeken:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content