Hoe begin je met lezen? Tips voor startende boekenliefhebbers

Hoe begin je met lezen? Tips voor startende boekenliefhebbers
Getty Images

Zo gezellig en zo rustgevend, maar hoe begin je met lezen? Dankzij deze tips lig jij in een mum van tijd onder je dekentje te genieten van een goed verhaal.

Hoe begin je met lezen? 4 handige tips!

1Uitstapje naar de bibliotheek

Elke gemeente en elke stad heeft wel een eigen bibliotheek, de ene al indrukwekkender dan de andere. De perfecte plek om je zoektocht naar een goed boek te starten. Snuffel door de gangen en blader door de boeken waarvan jij denkt dat ze misschien wel iets voor jou zouden kunnen zijn. Neem er je tijd voor; in de bibliotheek kun je makkelijk een namiddagje doorbrengen zonder dat iemand zich daar vragen bij zou stellen. En dat alleen al is heerlijk rustgevend. Volg wel goed de vastgelegde coronamaatregels van jouw bibliotheek!

2Probeer eens een nieuw genre

Denk je dat lezen echt niets voor jou is? Misschien las je tot nu toe misschien gewoon een genre dat niet zo goed bij je past? Zo kun je het bijvoorbeeld net heel leuk vinden om onder een dekentje ‘s avonds een spannende thriller te lezen of weg te dromen bij een zeemzoet romantisch verhaal. Er valt zoveel te ontdekken! Geef het niet te snel op.

3Neem er je tijd voor

Letterlijk. Zet je timer voor bijvoorbeeld een uurtje. Tijdens dat uurtje ben je enkel bezig met je boek en het verhaal. Je zult merken dat je er stilaan minder moeite mee zult hebben om je tijdens dat uur volledig te focussen op het lezen. Eventjes doorzetten, want je krijgt er heel wat ontspannende momenten voor in de plaats.

4Zoek een leesclub

Anderen horen vertellen over lezen, doet zin krijgen in lezen. Je hoeft er niet eens zo ver voor te zoeken. Via Facebook kun je lid worden van de Libelle Leesclub. Onze leesclub heeft ondertussen al bijna 5000 leden. Hier moet je zijn voor de beste boekentips, de eerlijkste reviews en heel wat inspiratie. Gezellig, toch?

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)