Is je plant dood of niet? Zo kom je erachter

Door Celine Werner

Twijfel je of er nog leven zit in je groene vriend in huis? Check dan de onderstaande puntjes: 

Zo kom je te weten of de plant nog leeft

Bruine binnenkant

Een levende tak is langs de binnenkant groenig van kleur. Krab daarom met een mesje of je nagel — bij voorkeur zo dicht mogelijk tegen de kluit — eens over de tak. Zie je een bruine kleur verschijnen? Dan is de kans groot dat je plant dood is.

Vreemd geurtje

Als je je groene vriend water geeft en het water wordt niet meer opgenomen, dan kan het zijn dat je ‘m te veel water hebt gegeven. Ruik dan even de grond rondom de plant. Goede grond ruikt normaal neutraal, terwijl natte grond eerder gaat stinken. Ruik je niets? Dan kun je de conclusie trekken dat er waarschijnlijk geen leven meer in zit. Aangezien hij dan geen water meer opneemt, kun je hem ook niet meer redden.

Groene knopjes

Zie je nog groene knopjes verschijnen? Dat is een teken van leven! Zorg er dan wel voor dat je alle bladeren, die dor of dood zijn, wegknipt.

Zachtjes bewegen

Trek eens zachtjes aan de plant. Heb je voor je het goed en wel beseft de hele plant in je handen, dan is deze hoogstwaarschijnlijk gestorven. Check voor de zekerheid de wortels nog even, zoals je ook bij de takken hebt gedaan. Zie je de wortel bijna uit elkaar brokkelen. Dan is er niets meer aan te doen.

Wel nog beweging bij het trekken aan de bladeren? Dan leeft hij nog. Kijk wel even of je hem misschien moet overpotten, want het kan zijn dat de pot te klein is voor de plant.

Bron: rtlnieuws.nl – Beeld: gettyimages.be 

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content