Zó blijft je kerstboom wekenlang mooi

Zó blijft je kerstboom wekenlang mooi
115059481

In deze bizarre tijden snakken we meer dan ooit naar gezelligheid. Niet verwonderlijk dus dat in heel wat huishoudens de kerstboom al wordt opgetuigd. Maar hoe vroeger je hem zet, hoe langer hij moet meegaan. Daarom enkele tips om je dennenboom zo lang mogelijk mooi en fris te houden!

Met een beetje pech heb je na een paar dagen al de eerste naalden op de grond liggen. Maar daar is iets tegen te doen. Door de kerstboom op de juiste manier te verzorgen, blijft hij weken mooi.

Boom kiezen

  • Het begint al bij het kiezen van de juiste boom. Voel altijd even aan de takken en naalden als je een boom gaat kopen. De naalden moeten niet broos aanvoelen of afbreken als je ze aanraakt, maar juist terugveren als je de tak buigt.
  • Heb je de beste boom gevonden? Zorg dan dat je de boom voorzichtig vervoert. Als de boom te veel door elkaar wordt geschut zal de boom minder lang mooi blijven.
  • Veilig thuis aangekomen? Zorg dan dat de kerstboom in een emmer of pot staat die bij de maat van de boom past. Snijd zeker niets van de kluit af, de buitenste laag van de stam neemt het meeste water op.

Plek kiezen

  • De plek van de boom is ook belangrijk. Zet de boom op een koele plek, niet direct in de zon.
  • Naast een verwarming of open haard is ook geen goed idee omdat de naalden door de warmte eerder zullen uitvallen.
  • De woonkamer is ook een betere plek dan de keuken omdat fruit in de keuken rijpt en de stoffen die daarbij vrijkomen kunnen ervoor zorgen dat de boom ook gaat ‘rijpen’ en dat wil je niet.
  • Als de boom eenmaal staat, kan het versieren beginnen. Je kunt het beste kiezen voor lampjes die niet warm worden, zoals LED-lampjes. Daardoor droogt de boom minder snel uit. Zet de lampjes ’s nachts uit om energie te besparen.
  • Ook is het natuurlijk belangrijk dat je ‘m elke dag water geeft. Dat lijkt een logisch, maar toch is dit een van de belangrijkste dingen om je boom in leven te houden.

Meer tips voor de kerstboom:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)