© Shutterstock

7x de mooiste kleuren om te combineren in je kerstboom

Door Jolien Thieleman

Kerstversiering brengt meteen een hoop gezelligheid in huis. Twijfel je nog over welke kleuren je wilt gebruiken in je kerstboom? Dan kunnen deze combinaties je vast inspireren!

Kleuren in je kerstboom

Als we naar de trendkleuren voor kerst dit jaar kijken, zijn winters witte en aardetinten helemaal hip. Je kunt deze kleuren perfect combineren in je kerstboom, maar er zijn ook talloze andere combinaties die prachtig ogen.

1. Rood, wit en goud

Deze kleuren vormen misschien de traditioneelste, maar ook populairste combinatie van allemaal. Wit zorgt voor een winters gevoel, rood maakt het geheel warmer en het goud geeft dan weer een feestelijke toets. Zorg voor kerstlichtjes die een warme kleur hebben, dat geeft het mooiste effect. Met deze combinatie zit je altijd goed!

2. Lichtblauw, wit en zilver

Mooi winters, deze kleurencombinatie! Samen met koele, twinkelende lichtjes haal je niet alleen het kerst-, maar ook het ultieme wintergevoel in huis. Kies hierbij gerust voor kerstversiering in de vorm van lange ijskristallen, of voor sneeuwpoeder om je kerstboom mee te versieren.

3. Roze, wit en roségoud

Voor wie houdt van een vrolijke en lichte sfeer in huis zonder in te boeten op de gezelligheid van kerst, vormen roze, wit en roségoud een geweldige combinatie voor je kerstboom. Omdat deze kleuren zo licht zijn, kun je de boom gerust ook ietsje voller hangen.

5. Groen en kopertinten

Groen en koper blijft een kerstcombinatie waar je niet omheen kunt. Deze kleuren brengen rust in je woning, maar zorgen toch voor een feestelijk gevoel.

6. Donkerblauw, koper en wit

Donkerblauw in je kerstboom? Ook dat kan. Het geeft je kerstboom een stijlvol effect, terwijl koper voor extra feestelijkheid zorgt. Een aantal witte elementen geven het geheel een winterse frisheid die absoluut niet misstaat in je kerstinterieur.

7. Zilver en goud

Je zou het misschien niet verwachten, maar je kunt perfect zilver en goud combineren in je kerstboom. Deze kleuren zorgen voor een extra feestelijk effect, voor een glamoureuze en gezellige kerst.

Meer over kerst:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content