Getty Images

Kleine badkamer? Hier berg je je handdoeken op!

Door Sara Dekens

De badkamer is meestal niet de grootste plaats in huis en dat vraagt om slimme oplossingen. Vooral handdoeken blijken meermaals het probleem, net omdat je ze graag dicht bij je hebt in plaats van opgeborgen in een verre kast. En dat opbergen mag best origineel zijn. Laat je inspireren!

VERTICAAL OPBERGEN

Een wandrek in laddervorm is heel erg praktisch in de badkamer. Je kunt er namelijk niet enkel handdoeken op kwijt, maar ook nog andere dingen zoals een wasmand op de bredere leggers onderaan of decoratieve elementen en planten bovenaan. Zo maak je het meteen een stuk gezelliger!

OP EEN LADDER

Ben je op zoek naar een origineel meubel om enkele handdoeken op te hangen en heb je niet noodzakelijk leggers nodig? Dan is een ladder die je eenvoudig tegen de muur plaatst een leuk idee. Een decoratieve ladder is niet enkel handig om je handdoeken op te bergen, maar ook om ze te laten drogen.

REK TEGEN DE MUUR

Heel erg leuk en trendy tegenwoordig is een metalen handdoekrek dat je rechtstreeks aan de muur hangt. Het ziet er heel sober en strak uit, maar het biedt plaats aan je hele handdoekencollectie!

MOOIE MANDEN TEGEN DE MUUR

Manden gemaakt van natuurlijk materiaal zijn erg populair. Op zoek naar een originele manier om handdoeken op te bergen? Hang ze eens aan de muur in plaats van ze op de grond te zetten. Vul ze met je mooiste handdoeken, liefst opgerold zoals in een hotel.

ONDER DE WASTAFEL

Beschik je niet over een meubel met ingebouwde wastafel? Kies dan voor een kastje dat speciaal bedoeld is om rond de leidingen te plaatsen.

ACHTER OF BOVEN DE DEUR

Als je echt te weinig ruimte hebt in je badkamer, moet je élk plekje benutten. Met een speciaal handdoekenrek dat je aan je deur bevestigt bijvoorbeeld. Extra handdoeken kun je op een wandrek boven de deur plaatsen, een plek die je anders niet zou gebruiken.

VRIJSTAAND HANDDOEKREK

Niets dan voordelen met een vrijstaand handdoekrek: het neemt weinig plaats in, je kunt er veel handdoeken op kwijt én je kunt het eender waar plaatsen. Je hoeft dus niet in je nieuwe tegelmuur te boren.

UITSTALLEN

Je mooiste handdoeken mogen gezien worden. Enkele handdoeken netjes op een stoel gestapeld of in een trendy schaal of mand geven meteen een luxueus gevoel aan je badkamer.

TIP: rol je handdoeken op zoals in een hotel of spa voor een instant luxe gevoel!

MEER BADKAMERINSPIRATIE:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content