Leef je samen met een sloddervos? 4x manieren om ermee om te gaan

Door Celine Werner

De liefde van je leven gevonden? Fijn zo! Het slechte nieuws? Je kwam pas te weten dat je partner een échte sloddervos is toen er al sprake was van huisje, tuintje, boompje, beestje. Hieronder een paar tips hoe je hier best mee omgaat. Je wil tenslotte niet splitten door een paar stinkende sokken op de vloer, toch?

Creëer ‘rommelzones’

Zorg ervoor dat je sloddervos bij wijze van spreken zijn of haar ei kwijt kan door ‘rommelzones’ te creëren, waarop je geen commentaar mag geven: een schuif waar al zijn ditjes en datjes in kunnen, een stoel om de kleren op te ‘smijten’, een kast die in een staat van chaos mag verkeren,…

Weg negativiteit

Het is niet wat je zegt, het is hoe je het zegt! Met de deuren slaan, diepe zuchten of zelfs scheldwoorden zullen er niet voor zorgen dat je metgezel plots wel de rommel opruimt. Probeer de dingen gewoon anders te verwoorden: “Kun je straks even de post sorteren wanneer je tijd hebt, schat”?

Van de karwei een gewoonte maken

Iemand overtuigen dat opruimen en poetsen leuk is, is onbegonnen werk. Maar door zo nu en dan een kleine handeling uit te voeren, of beter nog de klus samen te doen, wordt het meer een deel van jullie levensstijl in plaats van een vervelend karwei. Plan bijvoorbeeld iedere zondag een uurtje in, waarbij ieder lid van het gezin een ruimte aanpakt. Of maak er een routine van om dagelijks een taakje uit te voeren tussen het eet- en tv-moment.

Je partner een sloddervos? Laat het los!

Probeer ook gewoon te accepteren dat de liefde van je leven anders in elkaar zit, en dat hij of zij er nu eenmaal graag een boeltje van maakt. Want wie graag ziet, zal ook makkelijker kunnen loslaten, denk je niet?

Bron: purewow.com

Ook over relaties:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content