Paasbloem: hoe verzorgen?

Paasbloem: hoe verzorgen?
© Shutterstock

De paasbloem is een prachtige lentebloem. En joepie, vanaf vandaag is de lente officieel terug in het land! Hoog tijd om paasbloemen in huis te halen. Ze worden trouwens ook narcissen of paaslelies genoemd. 

10 tips om een paasbloem te verzorgen

  1. Je kunt paasbloemen zowel buiten in de grond als binnen in een pot kweken.
  2. Paasbloemen zijn meestal geel of wit.
  3. Het zijn gemakkelijke bollen: ze kunnen zowel in de zon als in de halfschaduw staan. Al groeien ze het liefst onder invloed van veel zon.
  4. Tussen half september en half oktober kun je narcissen al planten. De bollen moeten in een plantgat gezet worden dat twee keer de hoogte heeft van de bol zelf.
  5. Ze zijn vaak geschikt voor verwilderen: ze blijven na de bloei in de grond staan. Het loof zal rustig afsterven, en het jaar erna gaan de pollen weer groeien.
  6. Knip uitgebloeide bloemen af.
  7. De beste grond voor de paasbloemen is los, humusrijk, vruchtbaar en waterdoorlatend.
  8. In het voorjaar beginnen ze te bloeien, maar bij koud weer zal het langer duren.
  9. Paasbloemen die in pot worden gekweekt, staan ook mooi in een glazen vaas: spoel het kluitje af en zet het in een laagje water. Het hele groeiproces van de bloem is zo in laagjes te zien. Is je narcis uitgebloeid? Dan kun je de bloembol in de tuin uitplanten. Zo geniet je volgend jaar opnieuw van de bloei.
  10. De paasbloem groeit het best met voldoende vocht, dus let erop dat de kluit niet uitdroogt. Hoe meer water, hoe hoger de bloemen zullen worden.

Bron: groenvanbijons.be, plantnu.nl

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)