Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
© Getty Images

Paasbloem: dit moet je weten over deze vrolijke lentebloeier

De lente is in ’t land en dat betekent dat er weer heel wat fleurige lentebloeiers zullen opduiken, waaronder de narcis, ook wel paasbloem genoemd. Wij vertellen je graag alles over dit vrolijke bloemetje.

De paasbloem: een vrolijke lentebloeier

De naam ‘paasbloem’ is eigenlijk geen officiële bloemensoort, maar omvat meerdere bloemen die in de lente (rond Pasen) bloeien. Met paasbloem of paaslelie wordt meestal de alom bekende narcis bedoeld, maar de benaming wordt soms ook gebruikt voor sleutelbloemen of madeliefjes.

Hoe verzorg je paasbloemen?

Narcissen zijn echte zonnekloppers. Zet ze dus liefst op een plekje in de volle zon. Staan ze binnen in een pot? Draai die dan regelmatig om, want hun kopje groeit altijd in de richting van de zon.

Verder heeft de narcis ook veel water nodig (hoe meer water, hoe hoger hij groeit). Laat de grond dus best niet uitdrogen.

Extra tips

  • Knip de uitgebloeide bloemen weg, zodat alle energie in de bol blijft.
  • Je plant de bollen best in het najaar, tussen september en december.
  • Na de bloei hoef je de bollen niet uit de grond te halen. De bloemen groeien jaar na jaar terug.

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!