Je smartphone schoonmaken: zo hou je je telefoon coronavrij

Je smartphone schoonmaken: zo hou je je telefoon coronavrij
Getty Images

We wassen onze handen meermaals per dag met water en zeep en kopen massaal desinfecterende doekjes of handgel om het coronavirus te bestrijden. Maar wist je dat de échte broeihaard voor bacteriën je gsm is? We nemen ‘m overal mee naartoe, zelfs tijdens het eten en een toiletbezoek. Daarom is je smartphone regelmatig schoonmaken zeker in deze tijden een must!

Je smartphone schoonmaken: zo ga je te werk

  1. Was je handen grondig met water en zeep.
  2. Heb je een hoesje rond je telefoon, begin dan met het te verwijderen.
  3. Schakel je telefoon uit voor je ‘m schoonmaakt.
  4. Eerst is het de beurt aan de ingangen voor je lader en je hoofdtelefoon. Daarin stapelt zich namelijk een hoop vuil op. Eens goed blazen in de openingen kan helpen. Blijft er vuil achter, dan kun je een paperclip rechtbuigen en er plakband rond wikkelen met de kleefzijde aan de buitenkant. Hiermee kun je héél voorzichtig de binnenkant schoonmaken.
  5. Om je telefoon zelf te reinigen, raden smartphonefabrikanten aan een zacht pluisvrij microvezeldoekje vochtig te maken en een milde zeep te gebruiken. Spray nooit schoonmaakmiddel rechtstreeks op je telefoon en zorg ervoor dat er geen vocht in de openingen komt. Veeg je telefoon na het schoonmaken goed droog met een schoon microvezeldoekje.
    • Desinfecteren is ook mogelijk. Apple geeft op z’n website aan dat je de buitenkant van je iPhone mag schoonvegen met een doekje met 70 procent isopropylalcohol of Clorox-desinfectiedoekjes. Bleekmiddel is uit den boze!
  6. Last but not least: vergeet zeker het hoesje van je telefoon niet grondig schoon te maken.

Tussen de poetsbeurten door is het belangrijk om je handen proper te houden als je je smartphone gebruikt. Probeer je telefoon te weren uit de keuken, leg ‘m zo weinig mogelijk neer op publieke plaatsen en denk twee keer na voor je ‘m meeneemt naar de badkamer of het toilet.

Tekst: Sara Dekens

Nog meer schoonmaaktips

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)