Trend gespot: hippe vloerkleden

Trend gespot: hippe vloerkleden

Denk je bij vloerkleden of tapijten aan het ietwat muffige interieur uit oma’s tijd? Dan moet je je mening herzien, volgens trendwatchers. Want een tapijt is helemaal hip. Meer nog: een mooi vloerkleed speelt zelfs een steeds prominentere rol in je inrichting. Bovendien geeft het je woning een extra warm en gezellig karakter. Wij zetten de belangrijkste trends voor 2017 op een rijtje.

Scandinavische gezelligheid

Het stijlvolle minimalisme van onze meest noordelijke buren blijft alomtegenwoordig in de nieuwe interieurtrends. Natuurlijke tinten zoals poederroze, lichtgrijs en nude kleuren zwaaien de plak. Knus, gezellig… helemaal hygge.

Vleugje vintage

Je hoort weleens dat alles terugkomt. En dat geldt ook in de interieurwereld. Designers vinden steeds vaker inspiratie in de jaren 60, 70 of 80. Dus een vleugje vintage is helemaal van nu. De tapijten danken hun ‘oude’ look aan kelim, een speciale weeftechniek.

bron: gussta.nl

Denk groen

Groen is dé trendkleur voor 2017. Muren, vloeren, decoratie, planten… Dit jaar haal je letterlijk en figuurlijk de natuur in huis.

bron: Ikea

Een streepje boho

Dit jaar zien we steeds meer variaties op patchwork. Vloerkleden met vlakken, strepen en geometrische vormen. Voor een echte bohémien uitstraling.

bron: Dailydesigner

Mix & match

Dacht je dat dat Perzische tapijt van je oma niet meer van deze tijd is? Fout! In combinatie met een strak interieur zorgen de bonte kleuren en motieven voor een mooi én hip tegengewicht. Mixen & matchen maar.

Bron: vtwonen.nl en Pinterest

Meer inspirerende artikels vind je hier:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)