Urban gardening: dé oplossing om te tuinieren zonder tuin

Urban gardening: dé oplossing om te tuinieren zonder tuin

Woon je in de stad of op een appartement en beschik je enkel over een klein balkon of terras, maar wil je toch kunnen genieten van wat groen? Dan is urban gardening iets voor jou! We leggen je uit wat het is en hoe je eraan begint. 

Wat is urban gardening?

Urban gardening betekent letterlijk ‘stadstuinieren’. Het biedt de perfecte oplossing voor mensen die graag groenten willen kweken of bloemen willen planten, maar geen (grote) tuin hebben of enkel beschikken over een terras of balkon.

Zo’n mini-tuintje is niet alleen mooi, maar ook erg praktisch én duurzaam. Zet wat tuinkruiden buiten in potjes en je hoeft maar buiten te stappen om een paar verse takjes af te knippen. Hetzelfde geld voor groentjes, die je à la minute kunt oogsten. Naast groenten kun je uiteraard ook bloemen en planten in je stadstuintje zetten, want daar zijn bijen en vlinders dol op.

Hoe begin je eraan?

Om een stadstuintje aan te leggen, heb je niet veel materiaal nodig. Je kunt wat potten neerzetten, een bloembak of plantenzak aan de rand van je balkon hangen, een ophangsysteem tegen de muur plaatsen… De mogelijkheden zijn eindeloos! Daarna hoef je de bak enkel maar te vullen met potgrond en zaadjes of plantjes naar keuze. Hier is alvast wat inspiratie:

Verticaal tuinieren

In onderstaande video toont onze tuinexperte Laurence hoe je je terras kunt opfleuren met een groenmuur.


Gardena NatureUp! basis set – € 50,95 – Shop hier!

Plantenladder


Livarno plantenladder – € 29,99 – Shop hier!

Kweektafel


Elho Green basics kweektafel – € 35,99 – Shop hier!

Verhoogde serre

Dobar verhoogde serre – € 99,99 – Shop hier!

Plantenzak

ACD Plantenzak – € 17,99 – Shop hier!

Verhoogde kweekbak

Nature verhoogd kweekbed – € 89,95 – Shop hier!

Coverbeeld: Getty Images

Meer tuinplezier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)