Getty Images

Zero waste winkelen: verpakkingsvrije winkels in jouw buurt

Plasticvervuiling is een groot probleem voor het milieu. En helaas blijft de afvalberg maar aangroeien. Maar het is nog niet te laat, en we kunnen allemaal ons steentje bijdragen. Een goede manier om minder plastic in huis te halen? Winkelen in verpakkingsvrije winkels!

Zero waste winkelen: hoe gaat dat in z’n werk?

Zero waste winkelen betekent simpelweg dat je geen onnodige verpakkingen en geen single use plastic in huis haalt die je achteraf gewoon zou weggooien. Je brengt je eigen herbruikbare potten, dozen, zakjes en flessen mee en vult die in de winkel met de producten die je nodig hebt. Alles wordt gewogen en je rekent af. Makkelijk, toch?

Wat vind je er allemaal?

Je vindt er voedingsproducten, maar ook tal van schoonheids- en verzorgingsproducten zoals shampoo bars en ecologische tandenborstels. Daarnaast zijn er allerlei spullen te vinden die hergebruik aanmoedigen, denk bijvoorbeeld maar aan drinkflessen en ecologische huishoudfolie.

Op die manier zal je vuilnis- en PMD-bak veel minder snel vol zitten, én belast je het milieu een pak minder.

Neem zeker ook eens een kijkje op Recht van bij de boer. Deze website helpt jou bij het vinden van een verkooppunt van lokale producten.

1. Verpakkingsvrije en -arme winkels in West-Vlaanderen

2. In Oost-Vlaanderen

3. In Antwerpen

4. In Limburg

5. In Vlaams-Brabant

6. In Brussel

Meer tips voor een ecologisch leven

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content