Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Je vloer beschermen tegen krassen doe je zo

Door Sara Dekens

Heb je je nieuwe vloer zorgvuldig uitgekozen? Dan ben je vast als de dood voor krassen van je stoelpoten. Of het nu gaat om parket, laminaat of tegels, om je vloer te beschermen tegen krassen voorzie je je stoelen best van enige bescherming.

De typische viltjes die we onder onze stoelpoten kleven kennen we allemaal. Voorstanders vinden ze budgetvriendelijk en weinig zichtbaar. Tegenstanders missen wat karakter en ergeren zich blauw aan het feit dat ze zo snel weer loskomen. Een tapijt in de eethoek is een andere oplossing, maar niet elke keuken of woonkamer leent zich ertoe.

De oplossing: je vloer beschermen met sokken!

Geen gewone sokken natuurlijk, maar stoelpootsokken. Een bescherming die je over de stoelpoten trekt en gezien mag worden. Ze bestaan in verschillende kleuren, uitvoeringen en materialen, maar steeds met hetzelfde doel: jouw prachtige vloer beschermen. Daarnaast werken ze ook geluiddempend, wat extra handig is als je in een appartement woont bijvoorbeeld.

1

Silent socks

Deze stijlvolle stoelpootsokken van wolvilt zijn uiterst effectief tegen geluid, beschermen je vloer en zien er leuk uit. Ze zijn in verschillende kleuren beschikbaar en zijn geschikt voor gladde vloeren zonder naden of reliëf.

Silent Socks (Vloerglijders, € 4,99 per stuk)

2

Olivera Micovic wollen stoelsokjes

Ook deze prachtige stoelsokjes voorkomen geluidsoverlast door het schuiven van stoelen en beschermen je gladde vloeren. De 100% wollen stoelsokjes worden handgemaakt door kleine ondernemingen in Nepal, waarna ze met de hand nabewerkt worden. Beschikbaar in verschillende kleuren.

Olivera Micovic (Verbau, € 36,16 voor 4)

3

Flooq stoelpootsokken

Deze sokken van Flooq zijn gemaakt van een sterke stretchstof zodat ze altijd goed rond de stoelpoot blijven zitten. Je kunt ze makkelijk bevestigen en ze staan leuk in elk interieur. Ook praktisch aan tafelpoten of de poten van je zetel.

Zijn ze stoffig of vuil, spoel je ze onder de kraan of stop je ze in de wasmachine. Handig! De stoelpootsokken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Flooq stoelpootsokken (Flooq, € 18,95 voor 24)

Zelf stoelpootsokken maken

Denk je nu, dat kan ik ook? Hier vind je een handige tutorial om zelf de allermooiste sokjes voor je stoelen te haken.

Ook fijn in je interieur:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content