Beeld: Shutterstock

Mannen die overwerken geven vrouwen stress

Vrouwen ervaren meer stress en drukte wanneer hun man veel overuren werkt. Terwijl mannen geen problemen ondervinden wanneer hun vrouw lange dagen klopt. Tot die vaststelling kwam de universiteit van New South Wales in Australië na onderzoek.

Vrouwen die lange dagen werken beïnvloeden het stressgehalte van hun man niet zozeer. Omgekeerd is dat wel. De oorzaak hiervoor kan zijn dat vrouwen nog steeds de carrière van de man als prioritair zien, dus niet die van zichzelf.

Het huishouden

De rollen binnen het gezin zijn sterk veranderd doorheen de geschiedenis. Zo stijgt het aantal succesvolle carrièrevrouwen en spenderen mannen meer tijd thuis. Toch blijft de vrouw op kop staan wanneer we kijken hoeveel tijd ze uitrekt voor het huishouden. Zo besteedt een vrouw gemiddeld vijf uur meer dan een man aan huishoudelijke taakjes per week. Ze is ook twee keer meer in de weer met de jonge kroost.

Lange uren

Uit het onderzoek blijkt dat wanneer de man meer dan 50 uren werkt in een week, vrouwen zelf meer instaan voor allerlei taakjes in huis, ongeacht een drukke job. Daarvoor geven ze een deel van hun vrije tijd op. Mannen met drukke carrières daarentegen slagen er wel in hun vrije tijd te behouden.

Misschien toch tijd voor een poetshulp?

Tips om te ontspannen?

Bron: Live Science

Partner Content