Getty Images

7 dingen die je kunt doen met een ijsblokjesvorm

Door De Redactie

Hoera, het is zomer! Welkom warme dagen vol barbecues, ijsjes en verfrissende drankjes vol ijsblokjes. De mooiste ijsblokjes maak je met eetbare bloemen, maar wist je dat je je ijsblokjesvorm ook op deze creatieve manieren kunt gebruiken?

IJskoffie

Zin in een snelle ijskoffie? Niets zo makkelijk als enkele ijsblokjes van koffie in de blender crushen met wat melk en zoetstof! Heb je de volgende keer dus wat koffie over? Neem je ijsblokvormpjes en vul ze met het zwarte goud.
Tip: geen koffiefan? Dit kan natuurlijk ook met thee voor een heerlijk verfrissende homemade icetea!

Verse kruiden

Staan je kruiden in de zomer zo mooi dat je ze bijna niet verwerkt krijgt? Knip ze en hak ze fijn. Samen met een laagje olie kun je ze in je ijsblokvormpjes in de diepvries bewaren. Wil je nadien je gerecht op smaak brengen, dan hoef je enkel nog zo’n smaakbommetje toe te voegen.

Bouillon in ijsblokjesvorm

In dezelfde categorie als verse kruiden: zelfgemaakte bouillon. Op zich niet moeilijk om te maken, maar je bent er wel even mee bezig. Maak in één keer voldoende, vul je ijsblokvormpjes met de overschot en vries in. Heb je onverwachts volk in huis, dan tover je een heerlijk gerecht op tafel met je eigen bouillonblokjes.

Munt

Ook verse munt kun je prima invriezen met een beetje water. Wil je dat je glaasje water op een warme dag extra verkoeling geeft, voeg dan een ijsblokje met munt toe. Instant verfrissing en het smaakt ook een stuk beter!

Kokosmelk

Hou je van de Aziatische keuken, dan heb je vast een voorraad kokosmelk in huis. Soms heb je echter maar een beetje nodig en is een heel blik te veel. Vul je ijsblokjesvorm met de overschot van je kokosmelk en stop in de diepvriezer. Perfect voor de volgende keer!

Wijn

Een bodempje wijn over? Zonde om het door de gootsteen te gieten, natuurlijk. Vul er in de plaats je ijsblokvormpjes mee. Wil je een gerecht klaarmaken waar een klein beetje wijn in hoort, dan hoef je niet speciaal een fles open te trekken. Een blokje (of meerdere) uit de diepvries halen en klaar!

Mini-ijsjes

Een smoothie als ontbijt is lekker, maar vaak eindig je met te veel. Ook deze overschot giet je gewoon in je ijsblokvormpjes. Een prikkertje erin en in de diepvries ermee! Deze gezonde mini-ijsjes zijn extra lekker op een warme zomerdag.

Tekst: Sara Dekens

Meer praktische tips

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content