GettyImages

Witte keuken? Zo creëer je meer kleur en sfeer

Door Sara Dekens

Tijdloos is zo’n witte keuken zeker wel. Maar mis je toch wat kleur en sfeer? Geen nood. Met behulp van enkele eenvoudige stylingtips tover je je keuken om tot een sfeervolle ruimte waar het fijn vertoeven is.

1. Verf je muren in een kleurtje

Je muur verven of opteren voor een vrolijk behang is een relatief eenvoudige ingreep met veel effect. Wel moet je ermee rekening houden dat een keuken een plek is waar het vochtig wordt. Laat je goed informeren in de verfwinkel, want er bestaan tegenwoordig verschillende vochtbestendige verven.

Wil je ook de achterwand mee schilderen? Dan breng je best een speciale muurcoating aan waardoor de muur afwasbaar en vuilafstotend wordt.

Kies je liever voor een kleurrijk behang? Dan zijn er ook hier verschillende mogelijkheden. Voor het gedeelte achter het vuur of de wasbak opteer je best voor een waterbestendig en brandwerend pvc-behang. Dat bestaat tegenwoordig in verschillende kleuren en met de mooiste trendy motieven. Instant sfeer in je keuken!

2. Kies warme materialen

Wit is zeker niet zomaar wit. Het is erg afhankelijk van het materiaal dat je gebruikt. Zo voelt een witte houten vloer of keukentafel alvast een stuk warmer aan dan steen of plastic. Toch nog te koel voor jou? Kleed dan je witte meubels aan met een stofje in een warme kleur. Een tafelkleed of loper op je keukentafel, een mooie mat op de vloer en zachte kussentjes op de stoelen of de bank. Wat een verschil!

3. Vergeet de ramen niet

Een fijne manier om sfeer in je witte keuken te halen is door raamdecoratie te voorzien. Jaloezieën zijn bijvoorbeeld erg handig in de keuken en verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Wil je wat meer warmte aan je keuken toevoegen? Dan ga je best voor een houttint.

4. Laat je keukengerei zien

GettyImages

Je kunt allerlei accessoires op je werkblad zetten om kleur toe te voegen aan je witte keuken, maar nog makkelijker is het om je keukengerei een mooi plekje te geven. Misschien heb je een koffiezetapparaat dat er mag zijn of koos je een keukenrobot in een trendy kleur? Geef ze gerust een prominente plaats. Ook je hele reeks voorraadpotten, houten snijplanken en een goedgevulde fruitmand verdienen een mooi zichtbaar plekje.

5. Ga voor groen

Niets dat beter werkt om een ruimte gezellig te maken dan planten. Voeg dus gerust wat groen toe aan je witte keuken! Het hoeven niet meteen kamerplanten te zijn. Koppel het nuttige aan het aangename en voorzie een kruidentuintje in je keuken. Koken met verse kruiden is lekker en gezond en die groene plantjes zorgen meteen voor de nodige sfeer in de ruimte.

Bron: interieurideetjes.nl

MEER TIPS VOOR IN DE KEUKEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content