Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ramen wassen zonder strepen én zonder krassen

Door De Redactie

Ben jij het ook beu dat je na het wassen van je ramen onmiddellijk strepen of – erger nog – krassen hebt? Probeer ze dan een keer op een andere manier te wassen.

Tips om zonder strepen de ramen te wassen

  • Doe een scheut ammoniak/alcohol in een emmertje lauw tot warm water. Voeg daarbij een beetje afwasmiddel, en zeem met het sopje je ramen in.
  • Veeg het nu van je ramen af met een microvezeldoek.
  • Besprenkel je ramen met azijn en blink ze op met een droge doek of zeemvel.

Handige tips

  • Neem, na het wassen van je ramen, de laatste vochtrestjes weg met droge proppen krantenpapier. Je kunt hier ook een schone, droge handdoek voor gebruiken. Strepen zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen.
  • Gebruik regenwater in plaats van kraanwater. In regenwater zit geen kalk en dat is in veel gevallen de oorzaak van strepen.
  • Snij een ongepelde ajuin in vier stukken en doe de stukken in het water waarmee je je ramen gaat wassen. Lap je ramen en droog ze nadien met een trekker en een zeem.

Krassen na het wassen?

Ben je klaar met ramen wassen, maar spot je plots enkele krassen op je blinkende glas? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Stel jezelf de vraag:

  • Spoelde ik voor de start de ramen goed af? Dat is nodig om al het grove vuil te verwijderen zoals zand. Anders neemt je spons oneffenheden op en wrijf je krassen in het glas.
  • Gebruik ik het juiste materiaal? Een degelijke spons zonder schuurkant, een goede microvezeldoek en een proper zeemvel van goede kwaliteit zijn onmisbaar.
  • Gebruik nooit een ijskrabber om bijvoorbeeld vogelpoep te verwijderen. Maak in plaats daarvan een stukje keukenpapier vochtig en ‘plak’ het tegen het raam. Een vijftal minuten later zul je de resten makkelijk kunnen verwijderen, zonder krassen te maken.

We doen het graag even voor:

Ontdek ook onze Huishoudplanner

Zijn er nog wel meer schoonmaak- en huishoudprobleempjes die je wilt aanpakken? Dan is Libelle’s Huishoudplanner zeker iets voor jou. In onze interactieve planner vind je de allerbeste poets- en onderhoudstips om snel, efficiënt en vooral met véél plezier aan je lenteschoonmaak te beginnen.

Nog meer lezen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!