Je huis verkopen? 7 waardevolle fototips!

Je huis verkopen? 7 waardevolle fototips!
Getty Images

Ga je je huis verkopen? Dan zijn goede foto’s een must voor een eerste goede indruk. Steek je handen uit de mouwen en ga aan de slag met deze fototips van interieurfotografen.

1. LAAT JE HUIS RUIM LIJKEN

Een ruime woning waar iedereen voldoende plaats heeft, dat is waar de meesten naar op zoek zijn. Je huis groter maken kan niet, maar wat je wél kunt doen is de ruimtes optimaal tot hun recht laten komen. Zorg voor een rustige uitstraling op de foto, zonder te veel nutteloze meubels. Less is in dit geval more en strak en neutraal de sfeer die je zoekt. Laat in je foto’s ook voldoende van het vloeroppervlak zien. Dat vergroot de ruimtes! Laat ook alle deuren open als je foto’s maakt. Mensen zien graag wat er zich aan de andere kant bevindt.

2. GEBRUIK HET LICHT

Voldoende licht in je huis geeft niet enkel een aangenaam en uitnodigend gevoel, het doet de ruimtes ook groter lijken. Open alle deuren en gordijnen en kies voor foto’s bij daglicht, het liefst rond de middag. Schijnt de zon je woning binnen op het moment van de foto’s, dan heb je geluk. Dit maakt de foto’s nog een stuk aantrekkelijker.

3. RICHT DE AANDACHT OP DETAILS

Heeft je woning een mooie authentieke houten vloer, een adembenemende vide of speciale ramen? Zet die dan gerust in de verf! De aandacht van de potentiële koper wordt meteen getrokken naar datgene dat jouw huis speciaal en waardevol maakt.

4. BERG PERSOONLIJKE SPULLEN OP

Mensen die op zoek zijn naar een huis, proberen zich al vroeg in het proces voor te stellen of ze er zouden kunnen wonen. Te veel persoonlijke spullen maken dat voor een potentiële koper erg moeilijk. Haal alle foto’s of andere erg persoonlijke dingen weg zodat je woning er zo neutraal mogelijk uitziet.

5. VERMIJD ALLE ROMMEL

Je huis grondig opruimen voor de fotograaf komt of voor je zelf foto’s maakt is een must. Zorg dat het huis schoon is (ook de ramen!), maak alle bedden op met propere, gladde lakens en zorg dat er nergens een wasmand blijft staan of vuile kleren rondslingeren. Verder is het belangrijk om alle spullen die potentieel een negatieve reactie kunnen uitlokken uit beeld te houden. Tandenborstels bijvoorbeeld, maar ook vuilnisbakjes of toiletpapier. Tot slot haal je best ook zoveel mogelijk accessoires weg. Een kast vol prulletjes of een overvol nachtkastje geeft een rommelige indruk en leidt de koper af van waar het echt om gaat: de ruimtes in je huis.

6. NIET ALLE MENSEN HOUDEN VAN DIEREN

Je huisdier, voor jou het belangrijkste in de wereld, maar helaas niet voor een potentiële koper. Die denkt enkel aan haren die overal achterblijven of vieze geurtjes. Ook al heb je je huis grondig gepoetst, blijft het beter om kattenbakken, krabpalen of eetbakjes aan de kant te zetten op het moment van de foto.

7. MAAK HET EXTRA GEZELLIG

Je woning kan er neutraal uitzien, maar het mag niet ontbreken aan gezelligheid. Die haal je best binnen in de vorm van natuurlijke elementen: een mooie plant, een gezellige bos bloemen op de tafel in de woonkamer of een schaal met vers fruit in de keuken.

Bronnen: Libelle.nl, Mrbox.com

VERHUISPLANNEN? LEES OOK ZEKER DIT:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)