Hooverphonic gaat voor België naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam

Hooverphonic gaat voor België naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam

De kogel is door de kerk. Alex Callier, Luka Cruysberghs en Raymond Geerts van Hooverphonic trekken volgend jaar naar Rotterdam om ons land te vertegenwoordigen op het 65ste Eurovisiesongfestival.

Hét geschikte nummer

Het is niet de eerste keer dat de groep gevraagd werd. De voorbije jaren kreeg VRT een ‘nee’ op hun vraag, maar dit keer was het anders. Alex Callier geeft aan hét geschikte nummer te hebben dat hij aanduidt als ‘de perfecte crossover’: een natuurlijke mix van meer alternatieve muziek en brede pop, de stijl die in het DNA van de band zit.

“Hooverphonic is een onwaarschijnlijke topnaam. Hen de Belgische kleuren laten verdedigen, is iets waar we al jaren van dromen. Schitterend dat het nu lukt! Het is een ongelooflijke eer dat wij de besten van de besten naar het Eurovisiesongfestival mogen sturen”, vertelt Olivier Goris, netmanager bij Eén.

Nog een beetje geduld

Als songwriter schreef Alex Callier het liedje zelf, samen met nog iemand anders. Om te weten hoe het nummer klinkt, zullen we nog even moeten wachten. Traditioneel wordt een Eurosongnummer pas in het jaar van het liedjesfestival voorgesteld.

Het Eurovisiesongfestival vindt in 2020 plaats op dinsdag 12 en donderdag 14 mei (halve finales), met de finale op zaterdag 16 mei. Iets om naar uit te kijken!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Coverbeeld: Eén

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)