Zelf mondmaskers maken? Dat doe je met dit veilige én officiële patroon

Zelf mondmaskers maken? Dat doe je met dit veilige én officiële patroon
Getty Images

Op heel wat sociale media circuleren verschillende oproepen om zelf mondmaskers te maken. Alleen zijn veel patronen niet getest en dus mogelijk onveilig. Wil je een handje helpen? Dan is dit patroon het enige juiste!

Sluit je zeker ook aan bij het evenement ‘Samen mondmaskers maken’ op ons Libelle Vriendinnenplatform en deel daar je creaties. Samen sterk!

Veilige mondmaskers: het correcte patroon

Heel wat mensen willen hun steentje bijdragen en willen zelf mondmaskers maken. Maar die moeten natuurlijk ook honderd procent veilig zijn, om de gezondheid van onze hulpverleners te kunnen blijven garanderen. Onze collega’s van La Maison Victor, dé community voor al wie houdt van creatief bezig zijn, gingen aan de slag met het door de FOD Volksgezondheid goedgekeurde patroon. Klik hier om het te downloaden.

Zelf mondmaskers maken: 4 belangrijke tips

  • Voor je begint: was je handen 60 seconden met zeep
  • Maak je naaimachine steriel met ontsmettingsmiddel
  • Was je handen opnieuw alvorens je verderwerkt
  • Draag tijdens het maken zelf een mondmasker

De maatregelen rond het virus worden elke dag opgevolgd en waar nodig aangepast. Heb je nog vragen of twijfels? Surf dan naar info-coronavirus.be of bel tussen 8 en 20 uur naar het nummer 0800/14.689.

Meer lezen over het coronavirus?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)