Parents swinging their daughter in the air.

Op citytrip met kinderen? Dat is kinderspel!

Door De Redactie

Wie denkt dat citytrips en kinderen niet samengaan, heeft het mis. Het is enkel een kwestie om je citytrip zó leuk te maken dat ze zich geen seconde vervelen. In deze drie steden lukt dat gegarandeerd.

Wie denkt dat citytrips en kinderen niet samengaan, heeft het mis. Het is enkel een kwestie om je citytrip zó leuk te maken dat ze zich geen seconde vervelen. In deze drie steden lukt dat gegarandeerd.

Londen

Kindvriendelijke activiteiten

Laat de kinderen Londen -letterlijk-  met hun ogen ontdekken. Neem ze mee op het reuzenrad The London Eye, een populaire kinderattractie aan de zuidelijke oever van de Theems. Op een hoogte van 135 meter krijg je er een mooi panorama van de stad te zien.

Zijn je kinderen echte sportievelingen? Neem ze dan zeker mee naar het voetbalstadion van Chelsea. Daarnaast kun je ook het Olympic Stadium bezoeken, waar ze hun energie kwijt kunnen door een rondje te lopen op en rond het plein.

Toch wat cultuur opsnuiven? In het Natural History Museum kunnen je kinderen wegdromen naar de tijd waarin dinosaurussen heersten op aarde. En ook het Tate Modern met bekende werken van Andy Warhol en René Magritte is een aanrader. Leuk voor de kinderen is de weg ernaartoe: een korte wandeling over de Millenium Bridge uit één van de Harry Potter-films. Extra troef: het museum is gratis voor hen.

Ik ga naar huis en ik neem mee…

Speelgoed, speelgoed en nog eens speelgoed. Maak je citytrip in Londen compleet door een bezoek te brengen aan Hamleys Top Shop, met z’n vijf verdiepingen één van de grootste speelgoedwinkels ter wereld. Aan de hand van verschillende demonstraties testen de verkopers het speelgoed waar je bij staat. De ingang is dan wel gratis, maar wees gewaarschuwd: met lege handen stap je deze winkel niet buiten. In deze winkel komt het speelgoed werkelijk tot leven. Schrik dus niet als er plots een helikopter over je hoofd vliegt of een auto voorbij zoeft.

Berlijn

Kindvriendelijke activiteiten

Verras je kinderen met een bezoekje aan het Legoland Discovery Center: een minipretpark waar je kinderen het ontstaan van LEGO ontdekken. Daarnaast kun je ze meenemen doorheen een kasteeltocht in een LEGO-wagen of laat je ze de handen uit de mouwen steken door hun eigen LEGO-auto te bouwen.

Een echte kidstopper: Zoologische Garten, beter bekend als de Zoo Berlin. Het is één van de oudste dierentuinen ter wereld met 1500 dierensoorten. Zijn je kinderen uitgekeken op de apen, gorilla’s of leeuwen? Dan is er ook nog een Speelschip, een Avonturen speelplaats en een kinderboerderij.

Toch op zoek naar iets cultureels? Dan is het Deutsches Technickmuseum Berlin een échte aanrader voor het hele gezin. De kinderen komen hun ogen te kort in de zalen vol boten, vliegtuigen en treinen.

Ik ga naar huis en ik neem mee…

Leuke spulletjes van op de Mauerpark Flea Market, één van de grootste parken die na de val van de Berlijnse muur is ontstaan. Elke zondag is er een gezellige vlooienmarkt waar ze nieuwe, maar ook oude en handgemaakte spulletjes verkopen. De kinderen kunnen er  rondhangen op een basketbalcourt, speeltuin of kinderboerderij, terwijl jij de kraampjes bekijkt met muzikanten, acrobaten en jongleurs op de achtergrond.

Lissabon

Kindvriendelijke activiteiten

Van landrot naar waterrat: blijf niet langer met je kinderen op het land, maar ontdek met hen het onderwaterleven in het Oceanário de Lisboa. Het is het op één na grootste aquarium van de wereld. Wie alleen maar vissen achter een dik glas verwacht, heeft het mis. Op twee verdiepingen vind je maar liefst 8.000 dieren terug: pinguïns, krokodillen, haaien, bevers, octopussen, kwallen en nog veel anderen.

In winkelcentrum Dolce Vita in Amadora vind je Kidzania, een op maat gemaakte stad voor kinderen van 3 tot 15 jaar. In dit themapark kunnen kinderen kiezen uit 60 verschillende beroepen. In de stad heb je een ziekenhuis, supermarkt, TV-studio, hogeschool en zelfs een rijschool. Ze kunnen via hun ‘beroep’ ook een centje verdienen en deze vervolgens uitgeven in het warenhuis.

Het wetenschapsmuseum Pavilhao do Conhecimento, ook wel het Paviljoen van de Kennis genoemd, is een interactieve wetenschapstopper voor de kids. Jullie kunnen er een ruimtewandeling maken of met een klittenband-pak tegen een klittenband-muur hangen.

Ik ga naar huis en ik neem mee…

De andere kant van de maan. Nu ja, niet letterlijk dan. Tijdens je citytrip in Lissabon moet je zeker het winkeltje A Outra Face da Lua (de andere kant van de maan) bezoeken, één van de speciaalste winkels van Lissabon met uiteenlopende retrospullen uit de jaren 60 en 70, van kleding, tassen en sieraden tot authentiek speelgoed.

Lees ook:

Partner Content