6 leuke feitjes over kerst die je zullen verbazen

6 leuke feitjes over kerst die je zullen verbazen

Zin om je familie en vrienden te imponeren tijdens het kerstdiner? Leer deze weetjes uit het hoofd en word gepromoveerd tot kerstkenner van de avond.

Jingle Bells is eigenlijk geen kerstlied

Het bekende kerstliedje dat jaarlijks door onze speakers schalt, was eigenlijk bedoeld voor Thanksgiving en werd in 1857 geschreven door James Pierpont.

Is het nu Rudolph of Reginald?

Reginald the blue-nosed reindeer’ klink vreemd, toch? Gelukkig besloot Robert L. May na lang aarzelen om het karakter van een rode neus en de naam Rudolph te voorzien. De maker vreesde namelijk dat mensen het dier van dronkenschap zouden verdenken.

De Kerstman heeft een eigen postcode

Kinderen in Canada kunnen jaarlijks hun verlanglijst naar de jolige man in het rode pak sturen. De postcode die hiervoor gebruikt wordt is zeer toepasselijk: H0H 0H0.

Het populairste moment voor een liefdesbreuk is twee weken voor kerst

Na een analyse van Facebook data werd vastgesteld dat de meeste koppels twee weken voor Kerstmis sneuvelen. Gelukkig vinden de minste break-ups plaats op eerste en tweede kerstdag.

De kleinste kerstkaart is 200 bij 290 micrometer groot

Je kunt deze kaart met andere woorden niet met het blote oog zien. De kaart werd gecreëerd door medewerkers van de universiteit van Glasgow, om hun kennis van nanotechnologie te laten zien.

De Kerstman is geen bedenksel van Coca-Cola

Oorspronkelijk leek hij erg op de bekende Sint-Nicolaas, maar naarmate de tijd vorderde, kreeg de Kerstman een ander uiterlijk en karakter. Het voorkomen van de Kerstman zoals we hem nu kennen, is in 1881 bedacht door de Amerikaanse cartoonist Thomas Nast. Het beeld verscheen toen voor het eerst in het welbekende blad Harper’s Weekly.

Hélemaal gek op kerst? Dan moet je dit lezen:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)