Libelle’s fitplan – week 7 & 8: Chris voelt de drive

Door Karolien Joniaux

Fitambassadrices Ina, Lieve, Evi en Chris halen 16 weken lang alles uit de kast om hun conditie een flinke boost te geven. Sportartsen Tom Teulingkx en Guy De Schutter en sportcoach Jochen Jacobs helpen hen hierbij op weg. Hoe beleefde Chris week 7 en 8?

Stapmodus

Chris: ”Toen ik een paar weken geleden aan dit avontuur begon, had ik geen idee hoe je dat precies doet: nordic walking. Maar intussen heb ik de sport echt onder de knie. Elke wandeling moet ik er even inkomen, maar na tien minuten zit ik in een drive. Het ritme van mijn voeten en het plaatsen van de stokken… Het geeft me een zweverig gevoel.”

Ook andere sporten

Chris: ”Ook op andere manieren probeer ik zoveel mogelijk te bewegen. Meer en meer fietsen en wandelen. Al is het nu slenteren of in snel tempo: dat maakt voor mij niet uit. Het gaat erom dat ik bezig blijf. De aard van het beestje zeker?”

Hartslag

Chris: ”Even twijfelde ik of ik wel goed bezig was qua hartslag. In rust is hij tussen 64 en 70, maar bij inspanning stijgt hij redelijk snel tot 115, 124. Voor alle zekerheid maar even gecheckt bij Libelle’s sportcoach Jochen Jacobs, maar voor hem was het oké. In principe geldt: hoe lager hoe beter, dus hopelijk zal die hartslag de komende weken nog wat naar beneden gaan. Met mijn polar (activity tracker, nvdr), hou ik hem in elk geval nauwlettend in het oog. Wordt vervolgd 😉 ”

Meer lezen over het opzet van Chris haar fitplanChris haar persoonlijke motivatie én de trainingsschema’s waarmee je zelf aan de slag kan? Klik dan snel door.

Partner Content