Kerstwedstrijd, dag 16: win 2x een gezellig weekendje weg in het Brugse Ommeland

Door Rani Merckx

Niet ver weg, en toch dat heerlijke vakantiegevoel ervaren? Ja, dat kan, in het Brugse Ommeland! Ga op roadtrip, mini-trektocht of meerdaagse fietstocht, en verblijf als – kers op de taart – in een supergezellige vakantiewoning. Zalig genieten is dat! Voor dat laatste kun je op ons rekenen.

Het Brugse Ommeland: da’s echt plezant!

Het Brugse Ommeland is de ideale uitvalsbasis voor wie er graag even tussenuit knijpt. Dat de regio heel wat te bieden heeft, hoeven je vast niet meer te vertellen. In dit artikel gaven we al 18 verborgen plekjes prijs, maar er valt nog véél meer te ontdekken en te beleven!

Een stevige wandeling in de natuur, even uitblazen op een bankje met een prachtig panorama, of proeven van plaatselijk lekkers: in het Brugse Ommeland kun je het allemaal. Deze vier trekpleisters krijgen van ons alvast een dikke tien!

4x héérlijk genieten in het Brugse Ommeland

1

Op roadtrip door Tielt

© Jan D’Hondt

Geen Amerikaanse highways, wel kronkelende ‘boerenwegels’ die je door het Tieltse schoon leiden. Tielt City, Schuiferskapelle, Aarsele, Pittem, Egem, Lichtervelde, Kanegem: leuke adresjes en plekjes passeren de revue. En stoppen doe je wanneer je daar zin in hebt! Kortom: beleef la dolce vita in Tielt!

Klik hier voor meer informatie over de roadtrip.

Mooi meegenomen: er zijn in deze regio heel wat leuke adresjes om bij halt te houden, zoals één van onderstaande verblijven waarin je – met wat geluk – gratis kunt overnachten dankzij onze wedstrijd. Lees hierover meer onderaan het artikel!

2

Bewonder de Assebroekse Meersen

© Jan D’hondt

Tegen Brugge ligt het wandelnetwerk ‘Velden en Meersen’, met maar liefst 115 km aan wandelmogelijkheden. Landschappelijke pareltjes, fraaie dorpjes en historische landschappen, je komt het allemaal tegen! Een aanrader voor wie graag met de laarzen aan door het landschap struint.

Vraag hier een gratis fiets- en wandelgidsje aan die je langs de mooiste landschappen in de regio leidt!

3

Wegdromen met zicht op Brugge

© Jan D’hondt

Brugge is zonder enige twijfel één van de mooiste steden van ons belgenlandje. ‘t Is er heerlijk kuieren, langs de historische gebouwen, door de gezellige steegjes, en langs de Brugse reien, die kanaaltjes waar ‘ons Venetië van het Noorden’ zo bekend om staat!

Maar het is ook fijn om de historische stadskern eens vanop een afstand te bekijken. Geniet van het prachtige panorama, terwijl je fietst langs de Brugse Vesten, via de Damse Vaart en richting Kasteelbossen. Of waag je aan de 53 km-lange Groene Gordel Brugge fietsroute, waarbij je de gevarieerde omgeving rondom de Werelderfgoedstad Brugge verkent: van bossen en kasteelparken tot open landschappen en pittoreske dorpjes!

4

Een tocht door het Zwin, ti di didi tie

© Jan D’hondt

Het Zwin is niet alleen een geliefde bestemming bij heel wat vogels, ook voor bezoekers is dit getijdenlandschap elke keer weer een verademing. Haal je verrekijker boven en fiets of wandel door het Zwin Natuur Park en de omliggende Zwinstreek.

Je hoeft het dus niet ver te zoeken om intens te genieten van wat vrije tijd!

2x héérlijk overnachten in het Brugse Ommeland

Tegen zo’n minivakantie zegt niemand neen, toch? Doe daarom zeker mee met onze wedstrijd en maak kans op een heerlijk weekendje weg in één van deze twee charmante verblijven in ‘t Brugse Ommeland:

Wat kun je precies winnen?

– Een weekendje weg in Vakantiehoeve ‘Den Ast’ in Lichtervelde;

OF
– tot rust komen in vakantiewoning Goed ten Hulle in Pittem

Waag je kans!

 

Deze wedstrijd loopt van 16 december 8 uur tot en met 16 december 23.59 uur.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content