Getty Images

Alternatieven voor vuurwerk: 5x gezellige feestideetjes

Hou je van het feestgedruis, maar mag het voor jou zonder al dat geknal en gespetter? Dan geven we je graag een aantal feestelijke alternatieven voor vuurwerk. Want feestelijke tradities hoeven echt niet altijd zo groots te zijn.

5 feestelijke alternatieven voor vuurwerk

Confetti- en wensenpoppers

Ja hoor, ook binnenshuis kun je echt wel voor wat feestgedruis zorgen. Voorzie voor elke gast een confettipopper of een wensenstrik die ‘ontploft’ van zodra je eraan trekt. Je bestelt ze makkelijk online of je kunt ze natuurlijk ook kopen bij heel wat winkels met feestartikelen. Toegegeven, je hebt wel wat opruimwerk achteraf, maar met vuurwerk heb je net zo goed afval, toch?

Sterretjes

Toch nog fan van wat gespetter? Dan zit je met sterretjes natuurlijk altijd goed. Maak er een traditie van en trek jullie jassen aan om gewoon samen met een klein gebaar het nieuwe jaar goed in te zetten. Veel intiemer én goedkoper.

Feestelijke piñata

Heb je kinderen in huis? Dan is het een leuk idee om een leuke piñata te voorzien. Perfect om er een actief en feestelijk moment van te maken waar de kinderen ook echt iets aan hebben. Iets om naar uit te kijken en je hebt meteen fijne cadeautjes of lekkernijen om samen te delen.

Dolle disco

Als het jaar stevig ingezet mag worden voor jou, dan kun je dat ook doen met een knaller van een muzieknummer. Een feestelijke polonaise rond de tafel met de muziek luid genoeg: ook dat kan het perfecte alternatief zijn om er een knallende avond van te maken. Beslis dat er elk jaar een andere feestvierder mag kiezen op welk nummer er gedanst wordt of kies standaard elk jaar voor hetzelfde nummer. Mooie momenten gegarandeerd!

Hou het intiem

Een nieuw jaar inzetten kan ook met een ingetogen moment. Misschien is het voor jouw familie of vrienden wel het uitgelezen moment om herinneringen op te halen of stil te staan bij dingen die je elkaar toewenst of die je samen beleefde. Maak er iets persoonlijks van en vraag bijvoorbeeld aan je gasten om op voorhand na te denken over drie dingen waar ze dankbaar voor zijn of enkele zaken die je iemand anders toewenst.

Kies je toch voor vuurwerk? Hou dan zeker deze aandachtspunten in het achterhoofd.

Las je deze handige tips al?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content