Bloemen borduren? Iédereen kan het met onze handige borduurreeks!

Door Rani Merckx

Ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Misschien is borduren wel iets voor jou! Het creatieve handwerk beleeft een heuse opleving, en dat is ook ons niet ontgaan. Daarom hebben wij een online borduurreeks ontwikkeld waar we jou van naaldje tot draadje wegwijs maken in de wondere wereld van het borduren!

Libelle’s borduurreeks: succes verzekerd!

Zin om te leren borduren, maar weet je niet goed waar en hoe te beginnen? Geen probleem: op onze gratis borduurpagina wordt het allemaal stap voor stap uitgelegd, met handige videotutorials, duidelijke werkbeschrijvingen en véél meer. Neem snel een kijkje op libelle.be/borduren!

Op onze gratis borduurpagina ontdek je onder andere:

  • Welke benodigdheden je nodig hebt en welke eerste stappen je moet nemen voor je begint met borduren.
  • Zes heldere stap-voor-stapvideo’s waarin we jou vijf basissteken aanleren.
  • Zes fleurige borduurpatronen om mee aan de slag te gaan (scroll snel naar beneden).
  • Hoe je foutjes wegwerkt en hoe je je borduurwerkje netjes afwerkt.

En als kers op de taart heb je op het einde van de rit een tastbaar resultaat in handen, een uniek zelfgemaakt borduursel waar je met recht en reden trots op mag zijn!

Ontdek hoe je deze fleurige creaties borduurt met behulp van onze online borduurreeks

5x gebruikte borduursteken

Wist je dat je aan een paar eenvoudige basissteken genoeg hebt om de mooiste creaties te maken? Voor de bovenstaande borduurideeën gebruikten we deze vijf basissteken:

1. De stiksteek

De stiksteek is niet meer dan een gewone naaisteek waarbij je telkens op en onder gaat borduren. Het is een onmisbare steek voor elk borduurwerkje, en het leuke is dat je ze snel in de vingers hebt.

Bekijk de handige stap-voor-stapvideo hier

2. Het Franse knoopje

Het Frans knoopje is de ideale borduursteek om reliëf te creëren in je borduurwerk. Met dit zorgvuldig gelegde knoopje maak je fijne bolletjes die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Steek, wikkel, steek en klaar!

Bekijk de handige stap-voor-stapvideo hier

3. De geweven spinnenwielsteek

Met de geweven spinnenwielsteek borduur je strikt genomen niet, maar ga je weven. Deze steek is ideaal om structuur en variatie in steekgrootte in je fleurige borduurcreatie te brengen. Je maakt er bijvoorbeeld gemakkelijk grotere bloemen mee.

Bekijk de handige stap-voor-stapvideo hier

4. De bladsteek

De naam doet het je misschien al vermoeden, maar met de bladsteek kun je je borduurwerkje opfleuren met frisse blaadjes. Je kunt er gemakkelijk de oppervlakte van een blaadje mee opvullen, en de geschrankte steken zorgen bovendien voor een gevoel van bladnerven in je borduursel.

Bekijk de handige stap-voor-stapvideo hier.

5. De platsteek

Grotere oppervlaktes van een borduurwerkje opvullen, doe je met de  platsteek, een steek waarmee je een volledig gebied gaat bedekken met lange halen.

Bekijk de handige stap-voor-stapvideo hier

6x fleurige patronen om te borduren

1

Klaprozen en anjers

Dit borduurwerkje van klaprozen en anjers brengt zo de lente in je huis. Ontdek hier hoe je het maakt!

2

Fleurig rijtje

Voor dit fleurige rijtje staan we met véél plezier in het rijtje. Neem hier een kijkje en probeer het uit!

3

Bont boeket bloemen

Aan het begin van de lente zijn wij meteen in bloemenmodus. En met dit bonte borduursel krijgen ze meteen een prominent plekje in huis.

4

Rozerode roos

Een prachtige roos, zonder doorngevaar? Die borduur je makkelijk zélf, met onze handige stap-voor-stapinstructies!

5

Groen blaadje

Dit groene blaadje geeft elke witte muur meteen extra cachet! Klik, en borduren maar.

6

Weelderige tuin

Hou je van groen in huis, maar zeggen metershoge kamerplanten je maar niks? Met dit borduurwerkje breng je ook met minder groene vingers de natuur naar binnen! Eens uitproberen? Neem hier een kijkje!

Meer over borduren:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content