© VRT - Charlotte Vanhecke

Kijktip. De laatste dag: Elisabeth Lucie Baeten schittert in nieuwe comedyreeks

Door Hanne Bral

Wat als je vastzit in een uitzichtloze job waar je geen erkenning krijgt, maar er toch niet in slaagt om je ontslag te geven? Het is het vertrekpunt van De laatste dag, een gloednieuwe humoristische reeks met Elisabeth Lucie Baeten in de hoofdrol, die je vanaf vandaag kunt bekijken op VRT MAX.

“Vandaag is écht mijn laatste dag”

“Vandaag is mijn laatste dag.” Met die woorden vertrekt redactrice Lucie elke ochtend naar het werk. Ze krijgt maar weinig erkenning voor haar harde werk bij de regionale tv-zender RegioTV. Eigenlijk wil ze niets liever dan hogerop klimmen, maar daar heeft haar baas Bart geen oog voor. En haar collega’s, die hebben ook allemaal hun eigen zorgen. Dus beslist Lucie de eer aan zichzelf te houden en haar ontslag in te dienen.

Alleen, dat mislukt. Elke keer opnieuw. Want telkens als Lucie haar ontslag wil geven, houdt iets haar tegen. Ze mag een belangrijke presentatie geven, ze vermoedt dat ze zwanger is, of ze krijgt een onverwachte klik met de nieuwe collega. Misverstanden, onverwachte wendingen en liefdesperikelen passeren de revue. Zal Lucie er ooit in slagen om ontslag te nemen?

de laatste dag
© VRT

Elisabeth Lucie Baeten speelt niet alleen de hoofdrol in De laatste dag, ze schreef zelf ook mee aan het scenario. Dat deed ze samen met Charlotte Vanhecke, die eerder al programma’s maakte als Loslopend Wild. Naast Elisabeth Lucie Baeten spelen ook Sven De Ridder (Bart), Katja Retsin (moeder van Lucie), Maksim Stojanac (Gilles), Awa Ndiaye (Sara), Uriah Havertong (Paul), Jean Janssens (Chatbot OLI) en Mieke Verdin (Mia) mee.

De laatste dag zit boordevol herkenbaarheid voor iedereen die ooit gewerkt heeft. Het is bovendien een grappige en luchtige serie, ideaal om het einde van de zomervakantie en de terug-naar-school-drukte even helemaal te vergeten.

Je kunt alle afleveringen van ‘De laatste dag’ vanaf nu bekijken op VRT MAX.

Nog meer tv-tips:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content