De leukste ideeën om je kerstcadeautjes in te pakken

De leukste ideeën om je kerstcadeautjes in te pakken

Een leuk kerstpakje vinden is één, het mooi inpakken is twee. Met mooi geschenkpapier en een strik zit je altijd goed, maar wat dacht je van deze originele ideeën?

1. Een zoete kerst

10 DIY gift rapping ideas for christmas. (Elsa Billgren)

Eén van de makkelijkste manieren om je pakje een tikkeltje extra te geven: een lekkere lolly of suikerstok vastmaken met een strik. Op de afbeelding gebruikten ze een simpel, bruin touwtje, maar je kunt er alle kanten mee uit. Vooral de kinderen zullen hier dol op zijn!

2. Een groot gebaar met een klein pakje

43 Clever, Over-the-top, Ridiculous Christmas Ideas and Christmas Decorations!

Je kent het waarschijnlijk wel: je wilt een klein pakje of centje geven, maar de verpakking ziet er dan meestal een beetje sneu uit. Met een toiletrolletje maak je voortaan zélf een leuk doosje dat je kunt opleuken zoals je zelf wil. Volg de stappen op de foto en werk af met een leuke strik om het doosje dicht te houden!

3. Een extra persoonlijk cadeau

by Cambiando Strada

Een mooie foto of postkaart, dat maakt je geschenk toch altijd wat persoonlijker. Je kunt het afwerken met een pomponnetje zoals op de foto, maar je kunt net zo goed een kleine kerstbal gebruiken. Tip: gebruik best effen inpakpapier, anders wordt het geheel een beetje te druk.

4. Een driedubbele strik en een belletje

IMG_0731

Niets zo feestelijk als een mooie strik rond je cadeau. En dit driedubbel exemplaar is supermakkelijk te maken! Het enige waar je voor hoeft te zorgen, is dat je lint lang genoeg is. Zo doe je het:

  1. Maak een gewone strik.
  2. Neem de uiteindes en maak er opnieuw een strik mee, ongeveer in het midden van de eerste strik.
  3. Herhaal voor de derde strik.
  4. Knip de uiteindes schuin af, maak de lusjes mooi rond en werk af met een belletje of klein kerstballetje.

5. Een lekkere fles wijn mét mooie verpakking

martha stewart wrap wine bottle - Google SearchJe kunt altijd een fles wijn cadeau geven in een geschenkzakje, maar deze manier is minstens even simpel. Zo doe je het:

  1. Zet je fles wijn in het midden van je papier.
  2. Haal het papier naar boven en doe een rekker rond aan de hals.
  3. Knip het papier net boven de dop af en plooi het mooi naar achter. Maak vast met een doorschijnend stukje plakband.
  4. Doe een mooie strik of takje rond de rekker. Hang er eventueel nog een naamkaartje aan.
  5. Om een persoonlijke boodschap op je fles te zetten, kun je krijtpapier (dit papier van bij Hema, bijvoorbeeld) gebruiken. Zo simpel, maar zo mooi!

6. Feestelijke kerstconfetti

If you tend to do things a little last minute like me, here's an idea for embellishing wrapped gifts. This DIY confetti wrap is so fun and colorful!

Deze verpakking lijkt alsof je er heel veel moeite in hebt gestoken, maar het is eigenlijk supermakkelijk! Je hebt effen inpakpapier, lijm, een lint en confetti nodig. Je kunt kant-en-klare confetti kopen, maar het net zo goed zelf maken door aan de slag te gaan met gekleurd papier en een perforator. Volg de stapjes op de foto en je hebt een origineel geschenk in een mum van tijd!

7. Een twee-in-één cadeautje met een leuke doek of sjaal

52 Insanely Clever Gift Wrapping Ideas You'll Love

Het hoeft niet altijd papier te zijn. Je kunt ook een stukje stof of een mooi, vierkant sjaaltje gebruiken. Zo is ook je cadeauverpakking een geschenkje! Volg de stappen op de foto om het te maken. We kunnen je alvast verzekeren dat het er moeilijker uitziet dan het eigenlijk is.

Beelden: Pinterest

Meer inspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)