Deze kleurenknaller is balkonplant van het jaar

Deze kleurenknaller is balkonplant van het jaar
Begonia lucernae beautiful red flower in flower garden; Shutterstock ID 235495408

Groenjournalisten van Margriet, Eigen Huis & Tuin, Home and Garden en Libelle, riepen een Belgische topper uit tot Balkonplant van het Jaar 2017.

Terug van (nooit) weggeweest

De jaarlijkse wedstrijd van mooiwatplantendoen.nl ging dit jaar door in Katwijk (Nederland). De planten werden beoordeeld op criteria als zomeruitstraling, bloeicapaciteit, stijltrends en gebruiksgemak. En welke plant scoorde het beste? De hangbegonia!

mooiwatplantendoen.nl

Waarom favoriet?

“Van ouderwetsheid is geen sprake. De hangbegonia is helemaal van nu en kent tegenwoordig een enorme variatie van kleuren en soorten die de hele zomer doorbloeien. De plant is voor iedereen, ook voor de beginnende tuinier. En wie eenmaal een begonia op balkon heeft, krijgt de smaak te pakken om nog meer bloeiende planten buiten te zetten,” lees je in het juryrapport.

mooiwatplantendoen.nl

Van oranje tot roze, geel tot wit, en van rond tot spitsvormig: de hangbegonia straalt een hele zomer op jouw balkon. Door hun hangende groeiwijze, is hij bovendien ideaal voor in mandjes of bakken wat zorgt voor een mooie waterval aan bloemen. Een aanrader!

Ook interessant:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)