VRT

‘Down the Road’: deze 6 enthousiastelingen gaan mee op reis met Dieter Coppens

Door Elke Spelters

Nog heel even geduld en we kunnen weer genieten van de reisavonturen van Dieter Coppens en zijn reisgenoten in een nieuw seizoen van ‘Down the Road’. Dat de reis naar Thailand gaat, wisten we al. Maar nu weten we ook welke zes enthousiastelingen Dieter en Saar zullen vergezellen tijdens een nieuw avontuur.

Anne-Sophie, Bob, Ellen, Isa, Simon en Ruben. Dat zijn de zes jongeren met het Syndroom van Down die een tijd geleden samen met Dieter Coppens en begeleidster Saar afzakten naar Thailand voor een nieuw seizoen van ‘Down the Road‘.

Hoewel we nog tot 29 augustus moeten wachten tot we de reisavonturen op televisie kunnen zien, deelde VRT vandaag een video waarin we alvast kennis kunnen maken met de enthousiaste bende. Dat er ook dit seizoen weer grenzen verlegd en vriendschappen voor het leven gemaakt worden, is wel duidelijk.

Anne-Sophie (27) uit Lebbeke

Anne-Sophie is een sportieve jongvolwassene die zelfs al een bronzen medaille op de Special Olympics wist te veroveren. In het dagelijkse leven werkt ze in het rusthuis en helpt ze in de plaatselijke bibliotheek. Als enig kind wil ze door haal deelname aan ‘Down the Road’ vooral graag nieuwe vrienden maken.

Down the Road Anne-Sophie

Bob (24) uit Putte

Bob vult zijn dagen als werkkracht bij Colruyt en steekt in het weekend een handje toe in een lokale koffiebar. Vanaf september start hij met een nieuwe job in een kleuterschool. Bob droomt van alleen te gaan wonen en wil bij ‘Down the Road’ vooral meer zelfstandigheid vinden.

Down the Road Bob

Ellen (27) uit Kontich

Ellen vult haar dagen op de zorgboerderij in Kontich en houdt daarnaast van lekker eten en drinken, zingen en reizen. Ellen wil tijdens ‘Down the Road’ haar grenzen verleggen en stoere dingen proberen.

Down the Road Ellen

Isa (22) uit Maastricht

De sportieve Isa is niet alleen de jongste, maar ook de enige Nederlandse deelnemer van de groep. Ze heeft een voorliefde voor sport en speelt in haar vrije tijd graag piano. Ook Isa hoopt tijdens ‘Down the Road’ aan haar weg naar iets meer zelfstandigheid te timmeren.

Down the Road Isa

Simon (24) uit Leuven

Simon werkt bij de Spar en wil door zijn deelname aan ‘Down the Road’ zijn horizon te verruimen en zichzelf ontdekken.

Down the Road Simon

Ruben (34) uit Hasselt

Anderlecht-supporter Ruben is de oudste deelnemer van de groep, woont helemaal zelfstandig in Hasselt. Hij werkt in een dagcentrum, houdt van rust en orde en raakt makkelijk overprikkeld. Ruben moest twee jaar geleden zijn mama afstaan na een lange strijd tegen longkanker. Met zijn deelname wil hij haar tonen dat hij het goed stelt.

Down the Road Ruben

Bron: VRT

DIT WIL JE VAST OOK LEZEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content