Met deze ecologische kerstcadeautjes zit je altijd goed!

Met deze ecologische kerstcadeautjes zit je altijd goed!

Je vrienden en familie verrassen met leuke geschenken is één ding, maar als deze dan ook nog eens duurzaam zijn is het plaatje compleet! Geen inspiratie? Met de onderstaande ecologische kerstcadeautjes zit je altijd goed!

8x ecologische kerstcadeautjes

1 Een topper zo’n Dopper onder de kerstboom

Met deze wereldreddende thermosflessen blijf je niet alleen gehydrateerd na die zoveelste kerstborrel, je beschermt ook nog eens onze oceanen tegen wegwerpflesjes. Ze zijn verkrijgbaar in 2 kleuren: Steamy Pink en Glacier Grey en hebben een inhoud van 350 ml of 580ml. Met dit presentje maak je écht iedereen blij! 

€ 29,50 en € 34,50 – shop ’t hier

2 Interessante lectuur schenken met kerst

3 Jezelf pamperen met dit geschenkkistje

Dit geschenksetje bestaat uit drie veganistische producten: een konjacspons, Een shampoo in blok en cacaoboter in blok. De spons kun je gebruiken om dode huidecellen te verwijderen en heeft een levensduur van 2 tot 3 maanden waarna ze kan worden gecomposteerd. De shampoo vervangt twee plastic shampooflessen en bevat geen sulfaten, en de cacaoboter is ideaal om je gelaat en lichaam te hydrateren.

€ 22,95 – shop ’t hier

4 Elke ochtend een heerlijk kopje koffie

Deze koffiemakker is van Chemex, een familiebedrijf dat zijn producten op de meest duurzame manier produceert, en lokale werkgelegenheid biedt onder eerlijke werkomstandigheden. Mooi meegenomen: door de langzame zetmethode komen ook de verfijnde smaken uit de koffie naar voren. Zo ontstaat er een volle rijke smaak.

 

€ 41 – shop ’t hier

5 Een ecologisch verantwoord geurtje

Met de hand gemaakt en zonder chemisch-synthetische ingrediënten. Walden’s Parfum is hélemaal vegan en niet getest op dieren.

€ 49,90 – shop ’t hier

6 Bye bye plastic flessen

Met een SodaStream tover je kraantjeswater in een mum van tijd om tot bruiswater. Je maakt tot wel 60 liter bruisend water met de bijgeleverde zuurstofcilinder, dus tel maar uit hoeveel geld én plastic afval je hiermee uitspaart.

€ 99 – shop ‘t hier

7 Voor je centjes

Al je muntstukken kun je voortaan kwijt in dit schattige portemonneetje vervaardigd uit vegan leer.

€ 44,95 – shop ’t hier

8 Duurzame delicaatjes

Ken je het jonge Deens lingerielabel ‘Underprotection’ al? Het merk maakt gebruik van duurzame stoffen zoals bamboe, soja en biologische fairtrade katoen. Deze supermooie beha sprong ons meteen in het oog. Mooi toch?!

€ 47 – shop ’t hier

Ecologisch inpakken

Over de kerstcadeautjes hoef je dus niet meer te piekeren. Maar is er ook een manier om ze milieubewust te verpakken? Ja hoor! Wij hebben een paar inventieve oplossingen die bovendien goed zijn voor de natuur. Zero waste inpakken = win-win! Lees het hier!

Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)