Mehle Hundertmark Fotografie

Einbeck: het tiende ‘romantische stadje’ van Nedersaksen

Door Elke Spelters

Sinds dit voorjaar zijn ze met tien, de romantische stadjes van Nedersaksen. Na Braunschweig, Hannover, Luneburg, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hildesheim en Wolfenbüttel pronkt ook Einbeck sinds maart op het lijstje.

De historische stad van Einbeck is gelegen te midden van de zachte heuvels van de middelgebergtes Weserbergland, Harz en Solling en staat vooral bekend om zijn centrum vol rijkelijk versierde vakwerkhuizen dat door UNESCO als Werelderfgoed werd erkend. Het is dus niet voor niets dat Einbeck dit jaar misschien weleens kan uitgroeien tot toeristische trekpleister.

Wie een bezoekje brengt aan Einbeck waant zich even terug in de renaissancetijd. Sierlijke steegjes leiden je langs historische vakwerhuizen met kleurrijk houtsnijwerk. Te noteren op je lijstje met bezienswaardigheden: Tiedexer Straße, een goed bewaard gebleven voorbeeld van een rij vakwerkhuizen van gemengde bouw en zelfs de langste rij in heel Nedersaksen.

Ambachten en natuurwandelingen

Oldtimerliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij PS.SPEICHER, het grootste oldtimermuseum van Europa in Einbeck. Bierliefhebbers moeten dan weer in de originele Bock-brouwerij zijn voor een rondleiding en proeverij van een van Duitslands meest bekende bieren.

Maar ook voor geweldige natuurervaringen en traditionele ambachten ben je in Einbeck op het juiste adres. In de oude stad wordt al meer dan 380 jaar het ambacht van de blauwdruk beoefend. Ook de traditionele mosterproductie is een belangrijke troef voor de stad. En de Leinepolder zorgt ervoor dat je je stadsbezoeken kunt afwisselen met prachtige natuurwandelingen in de regio.

Romantische stadjes van Nedersaksen

Het verbond van romantische stadjes van Nedersaksen is een initiatief van lokale overheden om zo de gemeenschappelijke geschiedenis en erfgoed van de regio op de kaart te zetten. ‘9 + 2’, staat er te lezen op de officiële website. Want naast een tiende stadje, Einbeck dus, maakt ook het museum Autostadt in Wolfsburg deel uit van het verbond.

Verder is elk van de tien romantische stadjes van Nedersaksen gelegen in een straal van honderd kilometer rond deelstaathoofdstad Hannover. De ideale plek dus voor een goed gevulde trip!

OOK INTERESSANT:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content