© Getty Images

Maak van je gezinswandeling een riddertocht met de Familie Fit app

Door Hanne Bral

Je kroost in beweging krijgen, het is niet altijd eenvoudig met die constante afleiding van schermpjes. Maar wat als je die schermpjes juist gebruikt om je kinderen meer te laten bewegen? Zo combineert de nieuwe Familie Fit app gamen en wandelen. Op, naar buiten!

Maak je gezinswandeling speelser met de Familie Fit app

Dat wandelen een toegankelijke en fijne manier is om wat extra beweging en buitenlucht in je dag te integreren, ontdekten we de afgelopen jaren allemaal. Toch blijft het soms moeilijk om je kroost warm te maken om mee te gaan wandelen. Daarom zocht Gezinssport Vlaanderen een antwoord op de vele ‘Is ’t nog ver?’-opmerkingen.

Het resultaat? De Familie Fit app, ofwel een ideale mix tussen wandelen, gaming en technologie. Voor de app haalde Gezinssport Vlaanderen de mosterd bij Pokémon Go, de immens populaire smartphonegame die in 2016 tieners massaal uit hun zetel kreeg.

“Met onze Familie Fit app krijgen gezinnen tijdens de wandeling, via de smartphone, om de zoveel meter een opdracht in augmented reality (AR): de echte wereld wordt getoond, verrijkt met virtuele figuren“, vertelt Liesbeth Uyttersprot, verantwoordelijke laagdrempelig sporten bij Gezinssport Vlaanderen. “De toevoeging van een spannende verhaallijn en AR-opdrachten tijdens de wandeling maakt het voor de kinderen plezant om mee(r) te wandelen. Het prikkelt hun fantasie en maakt van de wandeling een heuse belevenis.”

Ridders in wandelschoenen

Nog tot en met 30 september kun je in maar liefst 11 verschillende Vlaamse gemeenten op stap met de Familie Fit app: De Panne, Glabbeek, Ham, Hamont-Achel, Ieper, Kortrijk, Kruibeke, Maldegem, Putte (Mechelen), Schelle en Zonnebeke.

Verwacht je tijdens deze riddertocht in augmented reality aan een wandelroute van drie à vier kilometer, met onderweg acht ridderopdrachten. Zo krijgen jullie de taak om een draak te trainen om later samen deel te nemen aan het Grote Drakentornooi. Leer je draak vliegen en vuurspuwen, maar pas op: er liggen soms hongerige gieren op de loer. Op het einde van de wandeling neem je het op tegen de Drakenkampioen van de stad.

Nog meer wandelpret met onze kidsproof wandelingen

Hebben jullie de smaak te pakken? In ons Libelle Wandelpakket ontdek je nog een hele resem aan kindvriendelijke wandelingen bij jou in de buurt. Zo wandel je langs een speelbos, zijn er onderweg doe-opdrachtjes of beklim je een uitkijktoren. Kortom: routes die nooit gaan vervelen!

Meer informatie over de Familie Fit App vind je op www.familiefit.be. De app kun je downloaden in de Apple App Store (iPhone) of de Google Play Store (Android).

Nog meer wandelpret:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content