Getty Images

Fotograferen met je smartphone: 7x creatieve boekentips en workshops

Heel wat mensen zijn verslingerd aan hun smartphone. En als je dan toch je toestel zo vaak bovenhaalt, kun je er evengoed creatief mee aan de slag, toch?

Pimp your food – Virginie Schoelinck

Op haar blog ‘A Spoonful of Happiness’ toont Virginie je maar al te graag haar liefde voor de styling en fotografie van eten. Niet makkelijk, wél smakelijk. Dankzij handige tips leer je in een handomdraai dat lekkere bordje ook op je smartphonescherm vast te leggen. Kun je toch nog wat extra uitleg gebruiken? Dan kun je ook inschrijven voor verschillende workshops.

Zelf aan de slag gaan? Je bestelt het boek (€ 24,99) hier.

Snap! – Anki Wijnen

Anki Wijnen is een blogbegrip in de lifestylewereld. Met het ontwerpbureau Zilverblauw zet ze haar schouders onder heel wat kleurige en fleurige projecten. Anki en fotografie gaan dan ook hand in hand samen. In het boek Shoot! leerde ze je al de kneepjes van digitale fotografie bij, maar met het boek Snap! leer je diezelfde tips makkelijk te vertalen naar je smartphone.

Zin om te fotograferen? Klik hier om het boek (€ 17,99) te bestellen

Food photos & styling – Eveline Boone

Helemaal in de ban van de smakelijke receptjes die je op beeld wist te krijgen? Dan raden we je zeker aan om het boek van Eveline Boone in huis te halen. Deze gepassioneerde fotograaf en stylist geeft maar wat graag tips en tricks mee om nog net dat kleine beetje extra uit jouw kiekjes te halen.

Bestel het boek (€ 19,99) hier en laat die gerechtjes schitteren!

Smartphotos – Janou Zoet

Een handig basisboek om de wereld van de smartphonefotografie te ontdekken. Ideaal dus als je zin hebt om je toestel even uit te pluizen en de verschillende mogelijkheden uit te testen. Of je nu graag in de natuur wilt gaan fotograferen of je kinderen mooi in beeld wilt krijgen, deze tips helpen je vooruit.

Nieuwsgierig naar de tips? Je bestelt het boek (€ 15,99) hier.

Altijd een beetje op reis

Op reis gaan door je eigen omgeving: dat gevoel wil fotografe Astrid Bultijnck je geven in haar online cursus die ze helemaal op maat uitdacht. Slaag je er maar niet in om vol zelfvertrouwen een foto van jezelf te nemen? Dan kun je aan de slag met de cursus ‘believe in your selfie’. Poseren was nog nooit zo fijn!

Picture your dog

Heb je een viervoeter rondlopen en wil je die maar wat graag op z’n pluizige best fotograferen? Dan kun je aan de slag met een op maat gemaakte cursus van hondenfotograaf Christel Wellens. In de workshop leert ze je om op een efficiënte en stressloze manier je huisdier in beeld te brengen.

De basis én portretten

Toch nog eens een overzicht nodig? Volg dan zeker de basiscursus van fotograaf Delphine Otte. Ze neemt je in een vervolgcursus ook graag mee in de wondere wereld van de portretfotografie. Laat je bubbelgenoten dus maar volop model spelen voor de lens!

Ook handig om te downloaden op je smartphone:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content