Getty Images

Grootste bloem ter wereld bijna in bloei (en jij kunt gaan kijken!)

Het gebeurt niet elke dag dat de grootste bloem ter wereld bloeit, zelfs niet elk jaar. Maar het zou nu toch elk moment gaan gebeuren, daar in de Plantentuin in Meise. En iedereen mag gaan kijken. Spannend!

Uitzonderlijke gebeurtenis

Vandaag, morgen of overmorgen zorgt de reuzenaronskelk weer voor spektakel in de Plantentuin. Bij elke bloei sinds 2008 trok de ster van de Plantentuin duizenden bezoekers die de grootste ‘bloem’ ter wereld kwamen bewonderen.

De bloei blijft een uitzonderlijke gebeurtenis door de grootte van de bloem en de zeer korte duur: nauwelijks twee of drie dagen. Maar ook vanwege de bijzonder (on)welriekende geur die ze verspreidt en die bedoeld is om bestuivende insecten aan te trekken. Van de vijf volgroeide planten op dit moment, zal er slechts één dit jaar bloeien. Dat wil je toch zien (en ruiken)?

De reuzenaronskelk

De reuzenaronskelk (Amorphophallus titanum) is een plant die enkel in het wild groeit in de tropische wouden van Sumatra. Net als de orang-oetan is de reuzensaronskelk de symboolplant geworden van de ontbossing van Sumatra’s bossen, waarvan 65 tot 80% is vernietigd door oliepalmplantages en houtkap. De bloei van de reuzenaronskelk vestigt daarom nog maar eens de aandacht op de bedreigde unieke biodiversiteit van tropische wouden.

Meer info en tickets vind je op plantentuinmeise.be

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content