© Ann De Wulf

Kan Lucinda’s zoon Harry al iets verklappen over het slot van ‘De Zeven Zussen’? Ontdek alles wat we weten over Lucinda Riley in ons Zeven Zussen-dossier!

Door Annelies Dyck

Ben jij ook verzot op de Zeven Zussen-boekenreeks van Lucinda Riley? Dan weet je vast al dat het langverwachte laatste deel verschijnt op donderdag 11 mei. Nog even geduld oefenen, dus! In afwachting laten wij graag ons Zeven Zussen-dossier op je los, mét interessante artikels over de boekenreeks, jullie theorieën over de mysterieuze Pa Salt en een exclusief interview met de zoon van Lucinda Riley, die zijn moeders boek afmaakte.

Hoe eindigt het Zeven Zussen-mysterie?

Al jaren houdt Lucinda Riley de wereld in de ban met het verhaal over zeven zussen en een mysterieuze (adoptie?)vader. Toen zij in 2021 onverwacht stierf aan kanker, was het achtste en laatste deel nog niet geschreven. Het zou haar zoon Harry Whittaker zijn die haar levenswerk moest afmaken. Dat deed hij met verve – op 11 mei verschijnt het langverwachte slot van de reeks.

Maar hoe wist hij hoe het verhaal moest eindigen? “Met kerstmis 2018 nam mama me apart”, vertrouwde Harry ons toe tijdens een exclusief interview. “‘Als ik ooit sterf, dan wil ik dat jij mijn reeks voltooit’, zei ze. Het was het belangrijkste gesprek dat mama en ik ooit gehad hebben, en ik zal nooit iemand vertellen over de inhoud ervan. We zijn er nadien nooit meer op teruggekomen. We maakten zelfs grapjes over haar ziekte, we dachten: mama blijft gewoon altijd schrijven. Tot in juni 2021. And here we are.

Harry Whitakker
Harry Whitakker, zoon van Lucinda Riley © Ann Dewulf
Als ik ooit sterf, dan wil ik dat jij mijn reeks voltooit’, zei ze. Het was het belangrijkste gesprek dat mama en ik ooit gehad hebben, en ik zal nooit iemand vertellen over de inhoud ervan

Lucinday’s zoon Harry

Het was gekkenwerk om het boek klaar te krijgen, vervolgt hij. Hij had een soort script van 30 bladzijden gekregen van zijn moeder. Dat was een goudmijn toen hij moest beginnen schrijven na haar dood. Maar toen kwam het zware werk. “Ik had eerder al kinderboeken geschreven, maar dat gaat over tien bladzijden waar je je tijd voor kunt nemen. Dit waren er honderden!

Mijn focus was: ik móét mama’s verhaal afmaken, het manuscript moest klaar zijn tegen 1 oktober vorig jaar – dat was nodig voor redactie en nadien alle vertalingen. Ik had het uitgerekend: ik moest 3000 woorden per dag neerpennen. Ik schreef overal: in de trein, op het vliegtuig, in hotelkamers… Of mijn hoofd er nu naar stond of niet.”

Wie is Pa Salt?

Hoe die plot in elkaar zit? Wie Pa Salt is? En in welke gedaantes hij al eerder opdook? Harry glimlacht. “Net als mijn moeder praat ik snel mijn mond voorbij. Ik zou niet liever willen dan je alles vertellen! Of ik een tipje van de sluier kan oplichten? (zijn ogen twinkelen). Nee. Maar laat me zeggen dat van alle theorieën die ik gelezen heb, ik de juiste nog niet ben tegengekomen.” (lacht)

Libelle in gesprek met Harry Whitakker
© Ann De Wulf

Van alle theorieën die ik gelezen heb, ben ik de juiste nog niet tegengekomen

Lucinday’s zoon Harry

De fans kunnen het vanaf donderdag te weten komen, want dan ligt het verhaal van Atlas in de boekhandel. De komende dagen laten wij heel wat leuke artikels rond deze populaire romanreeks op jou los. Van weetjes over de wereldberoemde schrijfster en een snelcursus over De Zeven Zussen tot het interview met Lucinda’s zoon.

©Astrid Waller

Dankzij ons Zeven Zussen-dossier ontdek je vast heel wat dingen die je nog niet wist. Of raak je als outsider ongetwijfeld verknocht aan de boeken!

Ken jij onze Libelle Leesclub al?

Anderen horen vertellen over lezen, doet zin krijgen in lezen. En je hoeft het niet eens zo ver te zoeken. Word lid van de Libelle Leesclub waar meer dan 12.000 boekenfans dagelijks boekentips uitwisselen en meer!

Meer lezen over Lucinda Riley?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content