Libelle-hoofdredactrice Karen vertelt waarom zij verslaafd is aan De Zeven Zussen

Door Marlies Picavet

Leesfanaten over de hele wereld (inclusief de leden van onze Libelle Leesclub) zijn dol op de Zeven Zussen-boekenreeks van Lucinda Riley, en ook hoofdredactrice Karen is fan van het eerste uur. Maar wat precies vindt zij nu zo speciaal aan de reeks? 

Opgepast: heb je de boeken nog niet gelezen en ontdek je liever alles zelf? Lees dan nog niet verder: dit interview bevat enkele spoilers.

Je maakt er geen geheim van dat je verzot bent op De Zeven Zussen. Hoe heb je de boekenreeks ontdekt?

“Ik heb een tante die alle boekenhypes in een heel vroeg stadium oppikt. Zij beveelt ze me doorgaans aan, en zo heb ik ook De Zeven Zussen leren kennen. Dankzij die tante was ik er dus erg vroeg bij. Ik denk zelfs dat ik het eerste boek heb gelezen toen het net verschenen was. Lucinda’s schrijfstijl sprak me meteen aan, en ik heb sindsdien elk boek trouw gelezen, in volgorde.”

“De romantische insteek, het thema van het zoeken naar je identiteit en de zweem van mysterie: die combinatie is iets heel unieks”

Wat trekt jou er dan zo in aan?

“Ik hou van de Zeven Zussen-romans omdat ze erg filmisch geschreven en vlot te lezen zijn. In die zin doen ze me ook denken aan de boeken van Santa Montefiore en Muna Shehadi. Maar naast de romantische insteek en het thema van het zoeken naar je eigen identiteit, komt daar bij Lucinda nog die heel typische zweem van mysterie bij waar ik wel van hou. Die combinatie is iets heel unieks.”

Zoals je zelf al aanhaalde, gaan de zussen in de romans op zoek naar hun eigen identiteit, en daarbij wordt snel duidelijk dat ze stuk voor stuk sterke vrouwen zijn. Wie is jouw favoriete zus uit de reeks?

“Vooral met het eerste boek heb ik een speciale band, omdat ik toen voor het eerst de zussen leerde kennen. Ik kan me dan ook het meest identificeren met de eerste twee zussen, Maia (uit ‘De Zeven Zussen’) en Ally (uit ‘Storm’). Maia spreekt me aan omdat ze een erg zorgzaam type is, maar ik identificeer mezelf het meest met Ally, omdat ze ondanks tegenslagen in het leven telkens opnieuw rust vindt.

Los daarvan vind ik het ook fascinerend dat het karakter van elke zus deels beïnvloed is door de cultuur van het land waar haar roots liggen.”

“Ik identificeer mezelf het meest met Ally, omdat ze ondanks tegenslagen in het leven telkens opnieuw rust vindt”

Is er naast de zussen nog een ander personage dat je nauw aan het hart ligt?

“Lucinda schreef vaak over (schoon)moeders en grootmoeders die heel wat bereikt hebben in hun leven en carrière. Dat zijn stuk voor stuk sterke figuren die ik ontzettend inspirerend vind. Er één personage uitkiezen vind ik lastig, want ik denk van bijna alle personages dat ik het fijn of interessant zou vinden om ze te leren kennen.”

Veel lezers vinden het geweldig dat ze via De Zeven Zussen-reeks even kunnen ontsnappen aan het dagelijkse leven, en in gedachten ‘op reis konden gaan’ in – bijvoorbeeld – coronatijden. Heb jij dat gevoel ook?

“Absoluut. Het liefst lees ik dan nog over plekken waar ik zelf al ben geweest. Dan kan ik me alles nóg levendiger voorstellen en leest het verhaal een beetje als een film. In de Zeven Zussen-reeks zijn dat vooral Brazilië, Noorwegen en Engeland.

Ik moet zeggen dat Engeland mijn geliefkoosde decor is voor romantische verhalen. Het is er zo idyllisch!”

Lees ook: Libelle Leesclub: 7 boeken die je mee op reis nemen

Er zitten nog heel wat andere verhaallijnen in de boeken. Valt er voor jou eentje extra op?

“De verschillende liefdesverhalen grepen me enorm aan. Je zou normaal gezien verwachten dat een liefdesverhaal een positief einde kent, maar in de Zeven Zussen-reeks is dat niet altijd zo, en die momenten hebben me zeker ontroerd.”

Bedankt voor jouw visie op deze fascinerende reeks, Karen!

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content