Jeugdboekenmaand: Ketnet laat kinderen luidop lezen met app

luidop lezen
Maart is traditiegetrouw jeugdboekenmaand. Daarom heeft Ketnet een nieuwe app gelanceerd voor tablets. Kinderen kunnen met de app Ketnet Dub de stem inspreken van een van de ketnetwrappers in drie verschillende filmpjes. Ketnet wil kinderen zo stimuleren om luidop te lezen.

Lezen leuker maken

Met de gratis app voor kinderen van 6 tot 9 jaar wil de jongerenzender lezen leuker maken. In drie verschillende animatiefilmpjes kunnnen kinderen de stem inspreken van een van de Ketnetwrappers. Het opgenomen filmpje kun je herbekijken en delen op sociale media.

Al spelenderwijs probeert Ketnet zo kinderen te stimuleren en te inspireren om met plezier in de boeken te duiken. Studies tonen immers aan dat hardop lezen een goede methodiek is om beter te leren lezen. “Kinderen kunnen iets doen wat onbereikbaar lijkt, meespelen in een animatiefilm en de ster worden in hun eigen creatie en zo beter leren lezen”, vertelt de zender.

De app is alvast een schot in de roos bij de kinderen van onze redactie!

Bron: De Redactie – Beeld: Getty Images

Lees ook zeker deze artikels:

Vorig artikel
Een ontspannen weekendje weg in de Meetjeslandse polders
Volgend artikel
Oh jee: nieuwe mug bijt hele jaar door

€ 12 voor een duoticket voor de For Lovers trouwbeurzen

Op zoek naar de mooiste huwelijkslocatie? Wil je huwelijksfotografen met elkaar vergelijken? Loop je graag eens rond tussen de verschillende trouwjurken en maatpakken? Of wil je meer informatie rond het plannen van je huwelijk? Dan zijn de For Lovers beurzen een absolute must!

€12.00 €24.00