Kerstmarkten in Europa: 5 magische kerstplekjes

Door De Redactie
Sfeervolle lichtjes, gezellige kraampjes en zoete geuren van glühwein en gebrande amandelen hullen weldra menig stad weer in een feeërieke kerstsfeer. Maar heb jij wel al eens aan deze vijf niet te missen, maar aparte kerstmarkten gedacht?

Zin om van de kerstsfeer te proeven over de landsgrenzen heen? Dan heb je geluk. Wij zocht voor jou 5 fijne kerstmarkten in Europa uit. Hohoho… gezellig!

Kerstmarkten in Europa met dat tikkeltje extra

Valkenburg, Nederland

De grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Al tientallen jaren lang vormen de Gemeentegrot en de Fluweelengrot het prachtige decor van een sprookjesachtige kerstmarkt. Ook boven de grond is er in Valkenburg heel wat te beleven. Je kunt er de Christmas Fairytale Parade bijwonen of deelnemen aan de culinaire wandeling Route d’Amuse langs de beste restaurants van de stad.

Open: van 15 november 2019 t/m 5 januari 2020
Klik hier voor meer info over de kerstmarkt in Valkenburg

Frankfurt, Duitsland

Duitsland is met meer dan 2500 kerstmarkten dé plek bij uitstek om de kerstsfeer op te snuiven. De markt in Frankfurt dateert van 1393 en is een van de oudste en mooiste van het land. Je vindt de 200 verlichte kraampjes op de Römerberg, de Paulsplatz en aan de kade ‘Mainkai’. Wie de culinaire lekkernijen van de Frankfurtse markt wil ontdekken, kan deelnemen aan de rondleiding ‘Glühwein, verhalen en gebak’.

Open: 25 november t/m 22 december 2019
Klik hier voor meer info over de kerstmarkt in Frankfurt

Berlijn, Duitsland

Misschien wel de meest gevarieerde kerstmarkt van Duitsland. De Duitse hoofdstad Berlijn telt niet minder dan 60 traditionele kerstmarkten verspreid over de hele stad. De grootste en meest bruisende ligt op de Gendarmenmarkt. Andere kerstmarkten zijn onder meer de ‘Kerstwereld op de Potsdamer Platz’ met rodelbaan, de cultuurkerstmarkt in de Wilmersdorfer Strasse en de grote Berlijnse kerstmarkt van de Alexanderstrasse tot de Alexanderplatz.

Open: afhankelijk van welke markt, van begin november tot eind december 2019.
Klik hier voor meer info over de verschillende kerstmarkten in Berlijn

Göteborg, Zweden

Met meer dan 5 miljoen lichtjes en de grootste kerstmarkt van Scandinavië brengt pretpark Liseberg in Gotenburg of Göteborg je gegarandeerd in kerststemming. Naast slenteren langs de traditionele kraampjes kun je een rondje op de ijsbaan draaien of een bezoek brengen aan de ‘Wereld van de Kerstman’. Of wat dacht je van een ritje met een rendierenslee? Wil je de ‘hot place’ niet overslaan, loop dan zeker de ijsbar binnen.

Open: 15-17, 22-24 en 28-30 november en 1, 4-8, 10-23 en 26-30 december.
Klik hier voor meer info over de kerstmarkt in Gotenburg

Tallinn, Estland

De meest romantische kerstmarkt van Europa. Hoewel de kerstmarkt van Tallinn nog vrij jong is, is ze goed op weg om een van de beste en meest romantische van Europa te worden. Ben je van al het kerstshoppen moe geworden, verwen jezelf dan met een bezoekje aan een van de vele voordelige wellnesscentra in de stad.

Open: van 15 november 2019 t/m 7 januari 2020.
Klik hier voor meer info over de kerstmarkt in Tallinn

Beeld: Getty Images

Nog meer kerstinspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content