© Stad Gent – Dienst Toerisme

Niet te missen op de Gentse Feesten: kinderdorp Gentopia

Door Elke Spelters

De Gentse Feesten staan weer voor de deur. Heb je dit weekend nog niets gepland? Ga dan zeker eens een kijkje nemen! In het kinderdorp Gentopia worden de kleintjes extra verwend met tal van gratis animaties, attracties en shows. Er is zelfs een babyhoekje voor de allerkleinsten.

Gentopia, het kinderdorp op maat

Het Gentse Zuidpark wordt ook voor deze editie van de Gentse Feesten opnieuw omgetoverd tot een groot speelparadijs voor ouders met kinderen tot 12 jaar. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen, voor de ouders wordt er opvang voorzien op het terras.

Het park is opgedeeld in verschillende zones: een babyhoekje en kleuterspeelstraat, De Grote Cirque, een minigolfbaan, springkasteel, photobooth, … Nieuw dit jaar is de Amuuzeleutelaan, dé plek voor kleine en grote fans van gezelschapsspelletjes. Ook is er dagelijks tijd voor goochelshows, kinderdisco, muziek en dans.

Springkastelen en straatartiesten

Je wordt verwelkomd door een gekke douanier. Hij geeft je het Gentopia-toegangsticket en een stratenplan. De kinderen krijgen ook een bandje in de kleur van hun leeftijdscategorie, zodat de animatoren een goed overzicht hebben. Om de straatnamen te herkennen, kun je best al een beetje Gentopia’s oefenen of… je raakt de weg kwijt in de ‘Tuter Dreve’, ‘De Kakkernestjeslei’ of de ‘Omhuuge-springen-morte’.

Er staan tijdens de Gentse Feesten tal van activiteiten op de planning specifiek gericht op kinderen. Op de website van de Gentse Feesten kun je het programma per dag filteren op activiteiten voor kinderen. Naast Gentopia geniet je bijvoorbeeld ook van activiteiten van onder andere Circusplaneet en Miramiro, en zijn er verschillende theatervoorstellingen op kindermaat. Ook de straatartiesten, ze zijn met 100 in totaal, weten menig kinder- en ouderhart te veroveren.

Praktisch

Gentopia op het Woodrow Wilsonplein (Zuidpark). Van zaterdag 15 tot en met zondag 23 juli, telkens van 13 tot 19 uur.

Las je deze artikels al?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content