GettyImages

Wandelzoektocht in Gent: op stap in de fiere Arteveldestad

Door De Redactie

Gent wordt weleens het historische hart van Vlaanderen genoemd, maar deze universiteitsstad heeft ook een jong en bruisend imago. Onze hoofdredactrice Karen gidst je langs haar favoriete plekjes.

Op stap in de fiere Arteveldestad

In de Libelle van deze week hebben we alweer een leuke Libelle Wandelzoektocht voor je klaar! Deze keer trekken we naar Gent, de stad die in de officiële stadsgids omschreven wordt als het historische hart van Vlaanderen.

En daar kunnen we helemaal inkomen want de stad kende een rijke geschiedenis met een aantal historisch belangrijke figuren. Onder hen behoorlijk wat vrijheidsstrijders want laat dat ook een van de kenmerken zijn van een echte Gentenaar: wars van gezag en in voor een stevig potje rebellie. Of om het op z’n Gents te zeggen: ‘nie neute, nie pleuje‘, wat je kunt vertalen als niet klagen, niet plooien.

Ook Libelle-hoofdredactrice Karen Hellemans vindt het er heerlijk vertoeven. In de Wandelzoektocht neemt ze je mee naar haar favoriete plekjes: van de gezellige pleintjes en historische blikvangers tot de bruisende markten en terrasjes.

Download onze Libelle Wandelzoektocht in Gent

Wil jij zelf op verkenning gaan in Gent? Download dan zeker onze wandelzoektochteen handige leidraad die je langs de mooiste plekjes van de stad gidst en de vragen en antwoorden maken je wandeling éxtra leuk!

Klik op de afbeelding om Wandelzoektocht te downloaden.

Libelle’s Wandelzoektocht in Gent: de oplossingen

Heb jij onze Wandelzoektocht in Gent al gedaan? Wat fijn! Je bent vast benieuwd of je alle antwoorden juist hebt. Hieronder geven we de oplossingen prijs.

Klik op de afbeelding om de oplossingen van onze Wandelzoektocht te bekijken en te downloaden.

Ken jij onze andere wandelzoektochten al?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content