Cute 2 years old toddler girl playing with a basket full with Easter eggs and carrots outside under a big tree. She is happy and wearing Easter bunny ears headband

Kinderen koning: 6x leuke uitjes voor de paasvakantie in de Westhoek

Door Rani Merckx

Twee weken paasvakantie, dat betekent: véél tijd voor leuke gezinsuitstapjes. Deze 6 uitjes in eigen land kunnen zowel jong als minder jong zeker en vast bekoren! 

Vakantie in eigen land

Geen skilatten of tropische temperaturen deze paasvakantie, maar heerlijk vertoeven in eigen land? Groot gelijk! Want ook in ons eigen land is er genoeg te doen om je kroost twee weken lang zoet te houden.

Amusante musea

Toegegeven, een museum bezoeken met je kinderen is een kunst op zich. Hen geboeid houden, is dus de boodschap! Alvast een fluitje van een cent, in één van deze musea:

Bakker voor een dag

Zelf in bloem, eieren en gist ploeteren, terwijl je alles te weten komt over het artisanale beroep? Dat kun je in het Bakkerijmuseum in Veurne. Het is een levend museum waar zowel jong als oud hun tanden in kunnen zetten. Letterlijk, want je maakt er zelf de lekkerste koekjes en brood… mmm!

Beeld: ©tripadvisor

Voor meer informatie en het volledige programma, klik hier! Andere musea vind je hier.

Terug in de tijd

Uitkijktoren Zonnebeke

Vanaf 7 april kun je de toren gratis bezoeken en genieten van een panoramisch uitzicht op 40 meter hoogte. De kerk is de eerste modernistische kerk die in België werd gebouwd na WO I. Ontdek meer over de geschiedenis van Zonnebeke en de bekende Brugse architect Huub Hoste op de tussenverdiepingen.

Bezoek ook het Memorial Museum Passchendaele 1917 die de herinnering aan de Slag van Passendale levendig houdt.

Beeld: ©Jan D’Hondt

Voor meer informatie, klik hier.

Wandelingen en speurtochten

De paasvakantie is ook hét moment om helemaal tot rust te komen en energie op te doen voor die laatste sprint naar het einde van het schooljaar. En hoe doe je dat beter dan met een deugddoende lentezon op je snoet?

Speurtocht met Siper

Ga je met me mee op speurtocht langs de Ieperse vestingen? Samen met Siper, een Ieperling van zowat 10 jaar oud, herbeleef je vele avonturen die de Ieperlingen echt meemaakten. Ook ontdek je de natuur met prachtige bomen en heel wat vogels.

Verrassende mysteries, leuke weetjes en plezante doe-opdrachten, gericht op mama’s, papa’s met kinderen van vijf tot elf jaar, in de mooiste bossen van de Westhoek!

Beeld: ©RL Westhoek

Voor meer informatie, klik hier. Ontdek hier alle wandelingen en speurtochten door het bos.

Voor de waterratten

Echte waterratten kunnen zich naar hartenlust uitleven in het Sport- en Recreatiebad ‘De Kouter’ in Poperinge. Ga op avontuur in de wildwaterkreek, het golfslagbad en de aquatunnel en de glijbaan met lichteffecten!

Mama en papa kunnen uitblazen met de nek- en massagedouche, de bruisbult en de onderwaterligbanken. Kortom, een echt waterparadijs voor jong én oud in de Westhoek!

Beeld: ©toerismewesthoek.be

Voor meer informatie, klik hier. Ontdek hier alle zwembaden in de Westhoek.

2x niet te missen evenementen:

“Wat gaan we doen vandaag?” Is dat een vraag die je vaak te horen krijgt en waar je niet altijd meteen een antwoord op weet? Ho, halt, stop, blijf dan even hangen. Keuze genoeg in de Westhoek!

Speurneuzen gezocht!

Zit jij met een pientere mini-Sherlock Holmes in huis? Plan dan zeker een trip naar Diksmuide! Ook dit jaar duikt MNM-radiopresentator Peter Van de Veire op als Peter Paasei op een geheime locatie in Vlaanderen. Ga samen met je kind aan de hand van gouden tips op zoek naar zijn geheime schuilplaats. Geen paasvakantie zonder… paaseitjes natuurlijk. En samen met deze tips worden duizenden paaseitjes verstopt op de Grote Markt van Diksmuide.

Kom op zondag 14 april vanaf 15u meezoeken tijdens de grote MNM-paaseierenraap!

Beeld: ©toerismewesthoek.be

Voor meer informatie, klik hier.

Bezoek het ‘paarse’ bos

Van ’s ochtends tot ’s avonds kun je in het Heuvelland genieten van een prachtig kleurenspel. Wilde hyacinten zijn er momenteel in volle bloei en hun paarse power schittert prachtig tegen het ontluikende lentegroen. Zolang de jonge blaadjes van de beuken niet volgroeid zijn, spelen deze bloemen de hoofdrol in het bos. Je kunt er  nu heerlijk rondslenteren langs de vele sprookjesachtige paadjes.

Mag het voor jou nét wat actiever? Dan kun je meedoen aan een van deze activiteiten:

Voor meer informatie klik hier.

 

Nog meer leuke uitjes? Neem zeker een kijkje op toerismewesthoek.be!

Bron: Westhoek. Beeld: ©toerismewesthoek.be & GettyImages

Ook leuk:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

2.7.0.0

Partner Content