Flower power: tulpen tellen in Keukenhof

Flower power: tulpen tellen in Keukenhof

Waarom wij de lente zo leuk vinden? Omdat wij gek zijn op bloemen, bloemen en nog eens bloemen! Een bezoekje aan Keukenhof, ‘s werelds grootste bloemenattractie, staat dan ook bovenaan op ons verlanglijstje.

De lente is voelbaar dichtbij. Het is weer die tijd van het jaar waarop we met volle teugen kunnen genieten van prachtige bloemenweelde. Wie ‘lente’ zegt, denkt ‘tulpen’. En wie ‘tulpen’ denkt, denkt ‘Holland’, natuurlijk. Vanaf 21 maart 2019 tot en met 19 mei 2019 kun je opnieuw het mooiste en grootste tulpenpark ter wereld gaan bezichtigen in Keukenhof in Lisse.

Bloemenparadijs

  • In dit bloemenpark bloeien zo’n zeven miljoen bloemenbollen en kun je maar liefst 800 soorten tulpen ontdekken.
  • Naast tulpen geniet je ook van andere lentepracht als hyacinten, krokussen en narcissen.
  • Op je gemak zelf alles ontdekken of deelnemen aan een leuke workshop of rondleiding: wat je ook kiest, alle natuurliefhebbers halen hier hun hart op. 

Samen met de kinderen

Het bloemenpark is niet enkel populair bij volwassenen: ook kinderen vermaken zich uitstekend tussen alle betoverende kleuren van de bloemen én uiteraard in de Nijntje-speeltuin. Er is bovendien ook een leuke speurtocht door het park waarbij kinderen ook nog eens het een en ander opsteken over bloembollen. Maar er is ook een kinderboerderij en een leuk doolhof! Kortom: Keukenhof is dus ook een ideaal gezinsuitje.

Weekendje weg?

Keukenhof ligt in Lisse (Nederland) en is gemakkelijk te combineren met een dagje Amsterdam of een uitstap naar Den Haag. Het park is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Een weekendje weg tijdens de paasvakantie? Begin alvast te plannen!

Thema

Dit jaar staat alles in het teken van flower power. Verwacht dus maar felle kleuren en allerlei plezante referenties naar het leukste tijdperk van de vorige eeuw: de hippietijd!

©Keukenhof.nl. Beeld: BELGA

Plan nog meer weekendjes:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)