Je (klein)kinderen entertainen in de kerstvakantie? Met onze tips lukt het

Door Isabelle Ignoul

De kerstvakantie bonkt nu echt wel op de deur. Zalig nietsdoen! Maar dat is vaak buiten onze (klein)kinderen gerekend. En ook al is de vakantie gevuld met feestjes, de verveling slaat al eens sneller dan verwacht toe. Met ruzies tot gevolg en… mama’s/papa’s of oma’s/opa’s met hoofdpijn.

Maar niet getreurd: wij bundelden voor jou enkele leuke uitjes en tips om je kids van top-entertainment te voorzien. Plezier gegarandeerd!

Frisse neus halen

Na al dat feesten binnenshuis is het eens zo fijn om een frisse neus te halen. En je (klein)kinderen even te laten ravotten in de gezonde buitenlucht. De traditionele kerstmarkten en bijhorende schaatsbanen mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken. Maar ook de feeërieke Winteravonden in Bokrijk zijn echte klassiekers. Of magische ijssculpturen bewonderen. Ice Magic in Hasselt is een topper. Zijn je (klein)kinderen flinke stappers? Dan is een winterwandeling zeker een aanrader.

Een vleugje cultuur

Wil je toch graag lekker warm binnenblijven met je kroost? Dat kan! Er zijn momenteel heel wat leuke kinderfilms in de bioscoopzalen, zoals Julius in Winterland, Sing, Ballerina of de nieuwste van Disney: Vaiana. Is je oogappel een fan van dans, theater of muziek? Pik dan eens een leuke voorstelling mee. Of ga samen naar een familiefestival. Kerst in de Studio in Antwerpen en de Kerstspecial in Gent zijn aanraders! Voor spektakel trek je best naar Antwerpen. China Light betekent 2 vliegen in 1 klap: een prachtige lichtshow in het dierendecor van de Zoo.

Zelf aan de slag

Voor de creatieve kindergeestjes zijn er natuurlijk ook tal van workshops om zelf de handen uit de mouwen te steken, zoals in het Speelgoedmuseum van Mechelen. Daar kunnen kinderen een kijkje nemen achter de schermen van de nieuwe kaskraker Julius in Winterland, maar zelf ook deelnemen aan animatieworkshops rond de film.

Voor waterratjes

Tropische temperaturen in een winters decor? Het kan vanaf 24 december bij Océade in Brussel, want dan kun je tijdens MagicSnow@Océade de glijbanen onveilig maken terwijl het sneeuwt. Voor de gelegenheid wordt Océade in een kerstkleedje gehuld, compleet met toeters en jingle bells. Als je daar toch in de buurt bent, spring dan ook eens even binnen bij Dory en haar vriendjes in het Aquarium van Brussel, want ze vieren er samen kerst.

Veel plezier!

Bronnen: Uitmetvlieg.be, Wattedoen.be, Walkinginbelgium.be

Meer lezen?

Partner Content